Győr+
2011.10.29. 15:08

Oda a Veszprém három és fél éves veretlensége

Három és fél éves hazai veretlensége szakadt meg az MKB Veszprémnek, miután szombaton 24-23-ra kikapott a Pick Szeged otthonában a Budapest Bank férfi kézilabdaliga rangadóján.

Budapest Bank férfi liga:

Pick Szeged-MKB Veszprém 24-23 (11-13)

Az első és második veszprémi gólra még érkezett válasz, utána viszont nem – pedig emberhátrányban volt az MKB az ex-szegedi Laluska kiállítása miatt -, így aztán Skaliczki László a 6. percben, 2-5-nél időt kért. Sulic büntetésénél felzárkózott a két sérültet is nélkülöző Szeged – amely utoljára 2008 májusában tudta legyőzni legnagyobb hazai riválisát -, ám azonos létszámban visszaállt a korábbi különbség. Pedig elléphetett volna a címvédő, ám Tatai két hétméterest is kivédett gyors egymás utánban. A hazaiaktól még a fiatal Nagy Norbert volt dicsérhető az ebben a szakaszban nyújtott teljesítményéért

Negyedóra elteltével 7-5-re vezetett a Veszprém, amely ekkor becserélte a 40 éves, a múlt hétvégi, Csehov elleni BL-meccsen főhős Perezt. A Tisza-partiak már korábban megkezdték a cserélgetést, és ettől a védekezésük feljavult, de a támadójáték változatlanul pontatlan volt.

Aztán Buday és a Partizan Beogradot egy hete megszóró Sulz magára talált, s 8-7-re feljöttek a hazaiak. Czina kiállítása megtörte a lendületet, a Veszprém pedig kihasználta ezt (23. perc: 7-10). Ugyanez nem történt meg a túloldalon, Vilovski büntetésekor a vendégek növelték előnyüket (7-12), ráadásul Buday büntetőt hibázott

A szünet előtti nagy rohanásban Mocsai Lajos is időt kért, nyugalomra intve játékosait, ám Terzic kiállítása alatt közelebb zárkóztak a hazaiak.

A fordulás után Perezt gyorsan kiküldték a bírók, és Lékai a 33. percben egyenlített (13-13). A folytatásban a kapusok pillanatai következtek, főleg Tatai, de kollégája, Alilovic is bravúrt bravúrra halmozott.

Laluska másodjára is kiült, a 38. percben pedig először vezetett a Pick Zubai találatával (14-13). Háromezer szurkoló ugrott fel egyszerre, és űzte tovább a kedvenceket. 16-13-as hazai vezetésnél időt kért a Veszprém, amely ebben a félidőben még nem volt eredményes, pedig már tíz perc eltelt.

Vujin összesítésben 13 perces gólcsendet tört meg, ám ekkor immár a hetedik veszprémi kiállítást osztották ki a játékvezetők.

Az utolsó negyedóra 18-16-ról indult, mikor ismét előkerült az elnyűhetetlen Perez, akit lebirkózni sem tudtak a vendéglátók. A 49. percben Vujin egyenlített (18-18), és fej fej mellett, váltott vezetéssel haladt tovább a két alakulat. Bő két perc volt hátra, amikor 23-21-re vezetett a Szeged, de Perez hamar szépített. Buday azonban egy perc múlva büntetőt értékesített, és innen már nem volt visszaút a vendégek számára.

A Szeged ezzel megszakította legnagyobb hazai riválisának veretlenségi sorozatát.

(MTI)