Hirdetés
Győr+
2016.04.04. 15:17

„Ő-szülő érték” – diákfilm-pályázat győri középiskolásoknak

„Nagymama lekvárja”- értékek, amelyeket nagyszüleimtől kaptam – ezzel a címmel hirdet pályázatot az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr (EESZI). Több mint egy évtizede indult el a „Generációk egymás közt, egymásért” projekt, amelynek célja a fiatalok és az idősek közötti kapcsolatok erősítése.

Hirdetés

Idén megújult tartalommal folytatódik a projekt „Ő-szülő érték” néven, felhívva a figyelmet az idős generációban rejlő értékhordozó erőre.

Ennek keretében hirdet a város középiskolásai számára diákfilm-pályázatot az EESZI „Nagymama lekvárja”- értékek, amelyeket nagyszüleimtől kaptam címmel. Arra kérik az alkotókat, hogy a nagyszüleikkel kapcsolatos érzéseiket, hangulataikat, történeteiket, az ismerős ízeket és illatokat jelenítsék meg műveikben, fogalmazzák meg képekben – egy kisfilmben, mi jut eszükbe nagyszüleikről.

Hirdetés

 

Információk

Terjedelem: 1-4 perc

Technika: szabadon választott digitális technika (kamera, fényképezőgép, mobiltelefon, stb.), HD 1920×1080 50i formátumban

Műfaj: tetszőleges (játékfilm, dokumentumfilm, montázs, kísérleti film, animáció)

Az értékelés szempontjai: ötletesség, érzékenység, ábrázolás, alkotómódszer, egyéni megközelítés

Korosztály: nappali jogviszonyban tanuló középiskolás diák

Beküldés: az elkészült pályamunkákat pendrive-ra feltöltve személyesen (a megadott címen munkanapokon 9 és 16 óra között) vagy postai úton kérjük beküldeni a Győr+Media szerkesztőségébe (levelezési cím: 9023 Győr, Kodály Zoltán út 32/A), a pályamunkák mellé kérjük csatolni a kitöltött jelentkezési lapot (jelentkezési lap a pályázati felhívás végén található)

Beadási határidő: 2016.05.02 – 2016.05.13. között

 

Értékelés

A benyújtott filmek előzsűrizésen vesznek részt május hónap második felében, mely során arany – ezüst – vagy bronz minősítést érhetnek el. A legjobb alkotás nyilvános vetítés keretében kerül bemutatásra („Generációk egymás közt egymásért” projekt Országos Találkozó rendezvényén), illetve a zsűri személyre szólóan külön-külön értékeli és ünnepélyes keretek között díjazza az első három alkotást. A nyilvános vetítés, zsűrizés és díjátadás időpontjáról a pályázók külön értesítést kapnak.

 

Díjazás

A legjobb három pályamunka alkotója/alkotói értékes díjazásban részesülnek.

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka levetítésre kerül 2016.06.07-én az EESZI XIII. Országos Találkozóján.

A legkreatívabb pályamunka készítője/készítői egy napos sárkányhajózáson vehetnek részt barátaikkal a Mosoni-Dunán.

A legjobb pályamunkák a Győr+TV által levetítésre kerülnek.

Minden, legalább ezüst minősítést elérő film alkotója +4 pontot nyer csapatának a XI. Győri 24 órás vetélkedő „Aludj máskor!” diákrendezvényen.

 

A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető:

Sági Gabriella

Telefon: 06-96-314-32206-96-314-322 /158 mellék

Mobiltelefon: 06-20-440-741106-20-440-7411

E-mail cím: sagi.gabriella@eeszi.hu

A jelentkezési lapot innen töltheti le.

 

A beküldött pályaművek felhasználására vonatkozó szabályok:
A filmverseny nevezői jelentkezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervező a pályázók által beküldött filmeket szabadon felhasználhassa az alábbiak szerint:
Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr (továbbiakban EESZI) minden beküldött pályaművet jogosult a honlapján elérhetővé tenni. Az EESZI korlátozás nélkül jogosult a benyújtott pályaművek egyéni és a világon bárhol történő levetítésére, terjesztésére, nyilvánossághoz történő közvetítésére (sugárzással vagy másként) bármely médián keresztül (tv, internet, stb.), vagy bármely rendezvényen. Jogosult továbbá a filmek tartalmának használatára bármilyen nyelven és médiacsatornán, továbbá arra, hogy a pályamű hozzáférését harmadik fél számára lehetővé tegye a saját weboldalain, illetve egyéb médiumokban és webfelületeken.
EESZI jogosult a filmeket és/vagy azok részleteit anyagi ellenszolgáltatás nélkül, bármilyen megkötés nélkül szabadon felhasználni a pályázó nevének feltüntetése mellett.
Az EESZI jogosult a film/ek többszörözésére, kép vagy hangfelvételen történő rögzítésére, számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra történő másolására.
Tekintettel a pályázati eljárás nonprofit jellegére a jelentkezők nem támaszthatnak igényt díjra vagy egyéb anyagi javakra a szervezőtől a szerzői jogokkal kapcsolatban.
AZ EESZI köteles megőrizni a pályázónak a mű integritásához való jogát, azaz a filmekben semmilyen lényeges változtatást nem tehet a film készítőjének engedélye nélkül (kivéve fordítás).
A pályázók a beadott pályaműveiket korlátozás nélkül vetíthetik, más versenyekre benevezhetik.
A pályázók vállalják, hogy csak olyan pályaművet nyújtanak be, melyen harmadik személynek nem áll fenn olyan joga, ami a pályaművek felhasználását akadályozná vagy gátolná. Az EESZI a filmkészítők által elkövetett esetleges szerzői jogsértésért nem tehető felelőssé, az EESZI a szerzői jogok tekintetében a beérkezett pályaműveket nem vizsgálja. Az EESZI fenntartja a jogot, hogy amennyiben etikai vagy jogi aggályok merülnek fel a szerzői jogokat illetően, a versenyzőt a versenyből kizárhatja.
A rövidfilmverseny nevezői jelentkezésükkel hozzájárulnak a pályázatukban szereplő személyes adatok szervező EESZI által történő nyilvántartásához és kezeléséhez. A pályázók személyes adatait – a beleegyezésük nélkül – az EESZI harmadik fél részére nem adja ki.
likeold
a fb oldalunkat