Győr+
2011.09.06. 11:14

Nyitva a Magyar Vilmos Uszoda

Mától várja nagyközönséget Győrben a felújított Magyar Vilmos Uszoda. A vendégek megszépült előtérrel, medencetérrel találkozhatnak, s a látogatók igényeihez igazodik a megváltozott belépőjegy- és bérletstruktúra valamint az új nyitva tartási rend. Az ugyancsak új beléptető-rendszerrel összefüggő újdonság, hogy a beléptető kapuk és öltözőszekrények használatához kiadott „karórákért” személyenként 1000 forint kauciót kell letenni a pénztárnál, amit távozáskor a látogatók visszakapnak.

Megszépült környezet várja az immár Magyar Vilmos legendás öttusaedző nevét viselő győri uszoda látogatóit. Nem csupán az uszoda neve változott: a nagymedence és a gyermekmedence egyaránt vadonatúj fóliát kapott, kicserélték a befúvó szelepeket, a szűrőket, új startelemek kerültek az úszómedence szélére. A gyermekmedencét feltöltötték, így egységesen mindenütt 80 centiméter a mélysége és valóban feszített víztükrűvé vált.

A földszinten új beléptető rendszer fogadja a látogatókat. Az eddigi papríjegyek helyett okos kis karóra formájú eszközt kapnak a látogatók, melyek a beléptető kapukon azokra a területekre engedik be őket, ahová belépési jogosultságot váltottak a pénztárban. Ezek a „karórák” nyitják a frissen beszerzett korszerű szekrényeket, melyek az öltözőkben felváltották a padokat és akasztókat. Használatukért a belépéskor személyenkét 1000 forint kauciót kell letenni a pénztárnál, amit távozáskor a látogatók visszakapnak.

A szeptembertől bevezetett jegy- és bérletrendszer igyekszik alkalmazkodni a sportolni, pihenni vágyók igényeihez. Egész napos és három órás úszó illetve szaunabelépő váltható, ugyanilyen megosztásban bérletek is vásárolhatók. A létesítmény különböző szolgáltatásait többféleképpen kombinálhatják a látogatók. Fontos változás, hogy a gyermekjegyek és bérletek esetén a korábbi 6 éves korhatár 12 évre változott, így többen élhetnek a kedvezményekkel.

Ugyancsak a vendégek kényelmét szolgálja a megváltozott nyitva tartási rend. Hétköznapokon már reggel hattól úszhatnak a korán kelők, aki pedig munkaidő után szeretne sportolni, az este 9 óráig tartózkodhat a medencékben. Hétvégén reggel nyolctól este nyolcig tart nyitva az uszoda, s ahogy korábban, úgy a jövőben is minden hónap első hétfője szünnap.