Hirdetés
Győr+
2012.04.13. 20:40

Nyit Győrben a Garzon Pláza

Egyre többen keresnek hosszabb távra színvonalas lakást Győrben. Az ő igényeiket szolgálja ki a Garzon Pláza, amely pénteken este mutatkozott be.

Hirdetés

A Matusz-Vad tulajdonosa, Matusz Balázs négy évvel ezelőtt vásárolta meg a megyei önkormányzattól az egykori vadász-laktanya egyik épületét. Az igencsak lelakott, évek óta csak hajléktalanok által látogatott ingatlan megszerzése és tavaly augusztusban indult felújítása összesen 600 millió forintjába került. A végeredmény a Garzon Pláza, amely három szinten, mintegy 3600 négyzetméteren áll a beköltözők rendelkezésére.

Az alsó szinten 12 üzlethelyiség – közte éjjel-nappal és bár – várja a lakókat, felette pedig összesen negyven bebútorozott, kiskonyhával is felszerelt lakás várja azokat, akik nem tudnak, vagy nem akarnak Győrben lakást venni, de nívós elhelyezésre vágynak. A legkisebb lakás 20, a legnagyobb 56 négyzetméteres, s áraik is ennek megfelelően alakulnak. (A bérleti díj 55 ezer forintról indul, s kúszhat fel ennek háromszorosáig. Ehhez jönnek még a rezsiköltségek – amelyek azonban a modern hőszigetelés miatt minimálisak.)

„Ez nem számít alacsonynak, de nem is a valóságtól elrugaszkodott ár” – jegyezte meg portálunknak Matusz Balázs, aki szerint árban közép-, minőségben felsőkategóriás a Garzon Pláza. A vállalkozó úgy számol: a legoptimálisabb esetben két évtized alatt térülhet meg a mostani befektetés. Érdeklődőben mindenesetre nincs hiány; négy lakásnak pedig már bérlője is van – tette hozzá. Mint mondja: lakóként elsősorban az Audi-gyárbővítés által ide vonzott szakemberek közül azokra számít, akik hosszabb távra kívánnak lakást bérelni Győrben.

Pál Gergő

Fotó: garzonplaza.hu


Hirdetés