Hirdetés
Győr+
2012.06.18. 12:17

Nyáron is figyel a gyerekekre a város

A vakáció beköszöntével sok családnak gondot jelent, ki vigyázzon a gyerekekre. A győri önkormányzat a nyári napközikkel, étkeztetéssel és más szabadidős lehetőségekkel nyújt segítséget.

Hirdetés

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester lapunknak elmondta, az önkormányzat nem csak szeptember 1-jétől június 15-ig figyel a gyerekekre, hanem nyáron is. Fontos, hogy azok a fiatalok, akiknek a szülei dolgoznak, és nincsenek a nagyszülőknél, sem táborban, ne az utcán töltsék a napot, hanem tartalmas és építő jellegű elfoglaltságot találjanak maguknak.

Hirdetés

Páternoszter Piroska az önkormányzat Humánpolitikai Főosztályának vezetője kifejtette, az idei évben újdonság, hogy a nyári napközit az alsósoknak korábban a város egy iskolájában biztosították, ezzel szemben az idén ezt a felügyeleti formát főigazgatóságonként szervezik meg. A napközik révén nem csupán étkeztetést, de programokat is kapnak a gyerekek, amihez az önkormányzat napközinkként félmillió forint támogatást nyújt, a gyermekétkeztetéshez pedig további ötmillió forinttal járul hozzá.

A főosztályvezető kiemelte, azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, ingyenesen biztosítják a nyári étkeztetést.

A főigazgatóságonkénti napköziken túl alternatív szabadidő-eltöltési lehetőséget kínál négy intézmény, az Eötvös József Általános és Szakiskola (június 25. – augusztus 3. között hétfőtől péntekig, naponta 14.30-17.30 között), a Fekete István Általános Iskola és Óvoda (június 26. – július 26. között kedd és csütörtök 14-18. óra), az Arany János Általános Iskola (július 4-26., szerda-csütörtök 13.00-16.30 óra) és a Kovács Margit ÁMK (augusztus 1-16. szerda-csütörtök 13.00-16.30 óra), ahol sportolási lehetőséggel és más szabadidős tevékenységekkel várják a fiatalokat. Ehhez a kezdeményezéshez az önkormányzat egymillió forintot biztosított.

Háromszázezer forintos városi támogatással valósul meg a Kossuth Lajos iskolások nyári tábora, amelynek keretében több izgalmas helyszínre, többek között a Mobilisbe, vagy a Füles-bástyába is eljutnak a gyerekek.

Az iskolák egyébként a nyár folyamán három napon, június 28-án, július 19-én és augusztus 9-én tartanak ügyeletet, amikor a szülőknek lehetőségük van az ügyintézésre. Az utolsó napon érkeznek meg az elsősök számára ingyenesen biztosított füzetcsomagok, melyet a város 2,5 millió forintból biztosít nem csak az önkormányzati, de minden győri oktatási intézmény elsőseinek.

Az önkormányzat négymillió forintból újította fel a bölcsődei és az óvodai homokozókat, ez 131 homokozót és 426 köbméter friss homokot jelent, amely apróságnak tűnhet, de a kicsiknek nagyon is fontos beruházás. – zárta a főosztályvezető.

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat