Hirdetés

Nyári szabadság a kulisszák mögött

Győr+
2013.06.23. 08:25

Mint arról múlt heti számunkban beszámoltunk, igazán sikeres évadot zárt a Győri Nemzeti Színház. Összeállításunkban népszerű színészeket kérdeztünk: Hogyan töltik a nyarat?

Hirdetés

Töreky Zsuzsa az évadban emlékezeteset alakított A testőrben, de talán még elragadóbb volt a Csinibabában ahol énekelve is üzent a nézőknek: mégiscsak szép az élet. A népszerű színésznő július 7-én a Margitszigeten is énekli, hogy „imád élni”, ott is bemutatják ugyanis a Csinibabát.

 

Hirdetés

 

Elárulta, amint ideje engedi, azonnal megy a Balatonra, mégpedig Szigligetre. „Amióta élek, ott, a hegyoldalon kapcsolódom ki, annyira szeretem! Ott még a szövegtanulás is kellemesebb, egy fa alatt fogom megtanulni a következő szerepem.” Augusztus végén ugyanis már A kripli című darabot fogja próbálni a győri társulat.

 

 

 

Venczel-Kovács Zoltán legfrissebb és egyik legviccesebb szerepe a Csinibabában Giorgio karaktere.

 

 

 

 

A színész szintén megmutatja még a Margitszigeten ének- és tánctudását a magyar musicalben, de ezzel nem ér véget számára a munka. Számos zenés programon találkozhatunk vele, illetve akár esküvőkön is, ahol mint ceremóniamester szórakoztatja a násznépet. A nyár egyik legfontosabb hete számára pedig az 5. TartALMAS Tábor lesz július 15–19. között, melynek ő az egyik megálmodója. Az egyhetes táborba színházra, művészetre fogékony 10–14 éveseket várnak. Ezentúl zenéket is ír reklámfilmekhez, de igyekszik pihenni, feltöltődni is a nyáron, például egy tartalmas wellness-hétvégén.

 

Szina Kinga számos darabban feltűnt az évadban, A nevető ember című drámában Deát, a vak lányt alakította szívszorítóan.

 

 

 

Férjével, a szintén társulati tag Sárközi Józseffel a nyarat pihenéssel töltik, tudatosan nem vállalnak munkát, hogy kipihenjék az évad fáradalmait, feltöltődjenek. „Tamásiban, Siófoktól félórányira van egy kis felújított présházunk, amennyi időt tudunk, ott töltünk. Pihenünk, kertészkedünk” – osztotta meg velünk. A nyáron azokat a barátaikat is meglátogatják, akik az országban a szélrózsa minden irányában élnek, és az évad közben nincs lehetőségük találkozni velük. A színészpár a tengerhez is készül, nagyon szeretnek utazni, ezért hamarosan elkezdenek vadászni a last minute utakra.

 

 

Ungvári István többek között a Finito című komédiában alakított hatalmasat a 2012–13-as évadban, melyben Blondin Gáspárt, az élet problémáitól meggyötört férjet alakítja.

 

 

 

A színész szintén pihenéssel tölti a nyarat, melyhez hozzátartoznak a barátok is. A hagyományok szerint többek között a Balaton partján kapcsolódik ki velük. Megtudtuk, júliusban részt vesz a Misztrál fesztiválon Nagymaroson a „fesztivál hangjaként”. Az együttessel egyébként nemrég a Kisfaludy terem nézőterén is találkozhattunk, ők szerezték ugyanis a Hetedhét című mesedarab zenéjét. Az Ungvári István által szervezett zajos sikerű Irodalmi Kávéház a nyáron szünetel – épp a Misztrál együttessel zárták az „évadot” –, de októberben természetesen folytatódik.

 

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat