Győr+
2011.07.18. 10:33

Nyári iskolák, oktatás nélkül

Térítésmentes szabadidős foglalkozásokat teremt a nyári szünidőre a győri gyerekek és fiatalok számára a városi önkormányzat. Azt szeretnék elérni, hogy azok a gyermekek, akiknek nincs lehetőségük a drágább nyári táborokba elutazni, ugyanúgy élvezhessék a vakáció örömeit, mint jobb módú társaik.

Városunkban három intézmény nyitotta meg ennek érdekében a kapuit, s számos kecsegtető, tartalmas és élményekkel teli programokat kínál.

A szülőknek is kedvez a lehetőség, ugyanis gyermeküket biztonságos helyen tudhatják, nem kell egyedül hagyniuk az üres a lakásban, ecsetelte az oktatás nélküli nyári iskolák előnyeit dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Hozzátette: az idei az első alkalom, amikor a város megteremti ezt a lehetőséget a gyerekeknek és a szülőknek.

Az Eötvös József Általános Iskola és Szakiskolába augusztus 12.-ig mehetnek sportfoglalkozásokra a gyerekek, a szülők pedig együtt focizhatnak a diákokkal.

Július 5-től – 28-ig várja a fiatalokat sport és kézműves foglalkozásra, konfliktuskezelésre és számítógépes foglalkozásra a Fekete István Általános Iskola és Óvoda.

A Pattantyús- Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ augusztus 12.-ig tartja nyitva kapuit, ez az intézmény sport- és kézműves foglakozásokat kínál.

Győr fontosnak gondolja azt is, hogy segítse a rászoruló gyermekek étkeztetését is. A májusi felmérés alapján 348 általános iskolás, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek családja kérte az étkeztetést. A támogatás a költségek 40 százalékát fedezi. A 348 gyermek 55 napon keresztül történő étkeztetésére az önkormányzat közel 5 millió forintot fordít.

Az étkeztetés napi egyszeri meleg ebédet jelent, amit éthordóban el lehet vinni vagy helyben is el lehet fogyasztani.

Az önkormányzattól megtudtuk: figyelmet fordítanak arra is, hogy a korosztálynak megfelelő étrendet állítsanak össze, egészséges és finom ételek kerüljenek az asztalra.

Kovács Veronika