Hirdetés
Győr+
2012.06.17. 08:12

Nyár, mégegyszer nyár a Republic együttessel – VIDEÓVAL

Ennyi embert egyszerre még aligha látott a Városháza tér, a Baross-híd és a Szent István út. Szombaton megkezdődött a Győri Nyár.

Hirdetés

A Republic koncertjével és tüzijátékkal vette kezdetét az idei rendezvénysorozat. Szombaton este sem eső, sem szél nem zavarta a rengeteg embert. Jöttek érdeklődők az egész régióból, sőt a fővárosból, Szlovákiából, de még osztrákokkal is találkoztunk. A különböző generációk remek találkozási helye lett a tér, együtt csápoltak a nagyszülők az unokákkal, a Republic dalait ismerték a tizenhat évesek éppúgy, mint a nyugdíjhoz már közel járó emberek.

A téren hatalmas tömeg énekelt, táncolt, a vendéglátó helyek is mind megteltek, a pincérek alig bírták a rohamot.

Hirdetés

A nagyszabású rendezvény azzal kezdődött, hogy Scharek Zsuzsa, a műsorvezető ismertette a gyorplusz.hu olimpiai játékát. A portál színpad melletti asztalánál hosstesek osztották a szavazólapokat. Azt kellett megtippelni, hány magyar aranyérem születik majd Londonban.

A játék nyitányaként a műsorvezető ismert győrieket hívott a színpadra. A gyorplusz. hu meghívására ott voksolt Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Nagy Balázs színművész, Horváth Péter, a Révai gimnázium igazgatója, Hatos Hajnalka, a róla elnevezett nyelviskola vezetője, Röck Samu mesteredző, Földingné Nagy Judit hosszútávfutó atléta, Hoffmann Gergely, a Győri Kosárlabda Club elnöke, dr. Hoffmann László, a SZESE NB I. B-s kézilabdacsapatának ügyvezetője, Boros László futó-céllövő, világbajnoki ezüstérmes, Hannich Péter, a Rába ETO Futsal Club sportigazgatója, s Balázs Zoltán, a csapat válogatott kapusa.

Az asztalnál bárki szavazhatott, sokan éltek a lehetőséggel. A szavazás a sétálóutcai Látogatóközpontban folytatódik hétfőtől, s az olimpia nyitányáig tart. A helyesen tippelők között egy wellness-hétvégét sorsolunk ki.

A koncert végén Boros Csaba megköszönte a polgármesternek, s a városnak a meghívást, Gyarmati Orsolyának pedig a szervezést. A zenekar vezetője bejelentette azt is: a gyorplusz.hu internetes szavazása szerint a győriek ledkedveltebb Republic-dala a Nagy baj van, hol a szívem című szám lett, mely el is hangzott a színpadon.

A dalokra szavazók sorsoláson vettek részt, ennek győztese Burkusné Sármány Krisztina , akinek Boros Csaba adta át az együttes ajándékcsomagját.

Ezt követően azonnal a levegőbe repültek az első petárdák, megkezdődött a mindig népszerű tüzijáték.

Együtt volt a város.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

gyorplusz.hu

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat