Hirdetés

Nőtt az isztambuli házomlás halálos áldozatainak száma

Győr+
2019.02.07. 20:45

Csütörtök estére tízre emelkedett az előző nap történt isztambuli házomlás halálos áldozatainak száma – közölte Ali Yerlikaya, Isztambul tartomány kormányzója.

Hirdetés

A szerencsétlenségnek – amelyben egy nyolcszintes lakóépület omlott össze Isztambul ázsiai oldalán, a külvárosi Kartal kerület Orhantepe negyedében – szerdán még csak két halálos áldozatát találták meg.

A mentésben dolgozók eddig 13 sérültet mentettek ki a romok alól, köztük egy ötéves kislányt 19 órával az omlást követően. Yerlikaya arról is beszámolt, hogy három sérültet intenzív osztályon ápolnak.

Hirdetés

A tartomány kormányzója egyúttal jelezte: az omlás miatt a szakemberek szerkezeti szempontból átvizsgálják a háztömbben található összes épületet.

Az isztambuli ügyészség vizsgálatot kezdett a szerencsétlenség okának feltárására. Annyi már ismert, hogy a ház alsó öt szintje 1992-ben hatósági jóváhagyással épült, míg a felső hármat később már engedély nélkül létesítették. Az épületben 14 lakás volt, ahová összesen 43-an voltak bejelentve.

A környezetvédelmi és városrendezési miniszter, Murat Kurum a déli órákban még azt mondta a sajtónak, hogy hangokat hallanak a romok alól. A török katasztrófa-elhárítás elnöke, Mehmet Güllüoglu napközben mindazonáltal azt nyilatkozta, hogy nem tudja megmondani, hányan lehetnek még a romok alatt.

A nyolcszintes lakóház nem szerepelt a városrendezési minisztérium “kockázatos épületekről” vezetett nyilvántartásában.

MTI

Kép: NBC News

likeold
a fb oldalunkat