Hirdetés
Győr+
2012.05.08. 09:09

Női kosárlabda NB I – Négy érkező és öt távozó Sopronban

A hétfői kerethirdetés alapján négy érkező és öt távozó játékos van a kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes Uniqa-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatánál.

Hirdetés

A klub tájékoztatása szerint a nemrég befejeződött szezon alapemberei közül Székely Norbert együttesében marad Fegyverneky Zsófia, Zavecz Hanna és Krnjics Szara, a fiatalok közül pedig Szabó Fanni, Böröndy Vivien, az újabb két évet hosszabbító Licskai Zsófia és – ha egészséges – Vágvölgyi Petra, valamint Doncsecs Kitti. Két régi-új játékossal bővül az állomány: a néhány éve már Sopronban kosarazott, legutóbb Zalaegerszegen játszó Zsovár Orsolyával, továbbá a korábbi közönségkedvenc, legutóbb a Szpartak Moszkvát erősítő szerb Jelena Milovanoviccsal. Rajtuk kívül két új kosaras érkezik, a lett center, Anita Teilane az elmúlt szezonban a Vasasban bizonyított, a miami egyetemen végzett – és nyáron a San Antonio Silver Stars WNBA-csapatában szereplő – Shenise Johnson pedig az egyetemi bajnokságban 17 pontos, 8 lepattanós és 4,4 gólpasszos szezont zárt.

Hirdetés

Ami a távozókat illeti, meghatározó, válogatott játékosok sora hagyja el a soproniakat. A pályafutását a lengyel bajnok Wisla Krakówban folytató Horti Dóra és az ukrán Olekszandra Kuraszova mellett Fűrész Diána, Németh Bernadett és Czank Tímea is másutt folytatja pályafutását.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat