Hirdetés
Győr+
2012.04.11. 20:21

Női kosárlabda NB I – A Győr döntőzik a címvédő Sopronnal

Az UNI Seat Győr lesz a címvédő Sopron ellenfele a női kosárlabda-bajnokság fináléjában, miután az eldöntő szerdai, harmadik összecsapásán legyőzte a vendég pécsi együttest.

Hirdetés

Elődöntő, harmadik mérkőzés:

Hirdetés

UNI Seat Győr-Pécs 2010 74-59 (13-13, 17-17, 23-14, 21-15)

Győr: CIGLAR 15/6, SIMON 10, RASHEED 12, NAGY-BUJDOSÓ 10/6, HOLLINGSWORTH 14. Csere: Nagy D., Semesei 2, LAKLÓTH 11/9, Vincze. Vezetőedző: Fűzy Ákos.

Pécs: Raksányi 9, QUIGLEY 28, Sarok 1, Horváth L. 4, Murphy 10. Csere: Török 5, Laczi 2, Szamosi, Pénzes. Vezetőedző: Zseljko Djokic.

Az első negyed kiegyenlített küzdelmet és meglehetősen kevés pontot hozott. A pécsiek a második szakaszban lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak, nagyszünetre azonban ismét döntetlen állással vonulhattak a csapataok. A térfélcserét követően a győri lányok fokozatosan elléptek ellenfelüktől, örömteli volt, hogy ezúttal a húzóemberek – Iva Ciglar, Nagy-Bujdosó Nóra és Quanitra Hollingsworth – mellett a fiatal magyar tehetségek is remek teljesítményt nyújtottak. Simon Zsófia, Rasheed Rita és a kispadról beszálló Laklóth Anna is alaposan kivette a részét a sikerből, a felsorolt hat játékos mindegyike elérte a tíz dobott pontot. A nagyot küzdő győriek végül magabiztos, tizenöt pontos sikert arattak és kivívták a döntőbe jutást.

– A mai sikerünkkel sikerült két lépcsőfokot is átugranunk, hiszen a tervezett négy köző jutás után, immár a döntőbe verekedte magát a csapat. Rendkívül büszke vagyok a lányok önfeláldozó játékára, ami jó visszaigazolása volt az éves munkának. Magas szintű csapatmunkánknak és kiváló védekezésünknek köszönhetjük ezt a klubtörténeti sikert. Remélem, hogy az az érzelmi hullám, amit ma keltettünk itt Győrben, elkísér bennünket a döntő során is – fogalmazott a mérkőzés után Fűzy Ákos.

Az UNI Seat Győr története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a Magyar Kupa után a bajnokságban is bejutott a döntőbe. A fináléban a címvédő Sopronnal csapnak össze Fűzy Ákos tanítványai, a párharc három győztes mérkőzésig tart. Az első találkozót április 16-án, hétfőn 18 órakor rendezik meg Sopronban, majd április 19-én, csütörtökön 18 órakor Győrött találkoznak a csapatok. A harmadik mérkőzést ismét Sopronban rendezik április 22-én, szombaton 18 órától. Amennyiben szükség lesz negyedik és ötödik összecsapásra, azokat április 25-én, szerdán 18 órakor Győrött, illetve április 29-én, vasárnap 18 órakor Sopronban játsszák.

L. G.

likeold
a fb oldalunkat