Győr+
2012.11.19. 18:35

Női kézilabda Eb – Tatán a keret

Hétfő estétől Tatán edzőtáborozik a szerbiai Európa-bajnokság december 4-i rajtjára készülő magyar női kézilabda-válogatott.

 

Karl Erik Böhn szövetségi kapitány számára rossz hír, hogy a fehérvári Triscsuk Krisztina mellett nem számíthat a ferencvárosi Cifra Anitára, ők ezen a héten pihennek. Két érdi játékos, Vincze Melinda és Szekeres Klára, valamint a dán Viborgot erősítő Bulath Anita kedden csatlakozik a többiekhez.

 

A csapat csütörtök délelőtt repül Kijevbe, ahol részt vesz a hagyományos Turcsin Kupán. Pénteken a házigazda Ukrajna, szombaton pedig Macedónia lesz az ellenfél. Vasárnap a helyosztókat rendezik, és még aznap este hazautazik az együttes. Jövő kedd este már Szegeden lesz a főhadiszállás, az edzések pedig Algyőn. November 30-án, a brazilok elleni zártkapus algyői találkozó után lesz a kerethirdetés.

 

A válogatott december 3-án buszozik Újvidékre, és 4-én este a horvátok ellen vívja majd az első Eb-találkozóját. 5-én a németek, 7-én pedig a spanyolok ellen lép pályára a Böhn-csapat. A kvartettből az első három helyezett jut az ugyancsak újvidéki középdöntőbe.

 

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Kiss Éva (Siófok KC Galérius Fürdő), Pastrovics Melinda (FTC Rail Cargo Hungaria),

jobbszélsők: Bódi Bernadett (Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC)

jobbátlövő: Rédei-Soós Viktória (Győri Audi ETO KC)

irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)

beállósok: Szabó Valéria (Zvezda Zvenyigorod), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)

balátlövők: Bulath Anita (Viborg HK), Klivinyi Kinga (Váci NKSE), Szekeres Klára (ÉTV Érdi VSE), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria),

balszélsők: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (ÉTV Érdi VSE)

 

(MTI)