Győr+
2012.09.22. 19:00

Női kézilabda BL – Könnyedén jutott főtáblára az FTC

Kettős győzelemmel jutott a női kézilabda Bajnokok Ligája 16-os főtáblájára az FTC-Rail Cargo Hungaria: a magyar csapat szombaton a selejtező dabasi visszavágóján 31-22-re nyert a szlovák Michalovce ellen.

 

 

 

Női BL, selejtező a 16-os főtáblára jutásért, visszavágó:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Michalovce (szlovák) 31-22 (16-8)

 

a magyar csapat gólszerzői: Pena 6, Kovacsicz 5, Deáki 4, Szekerczés 3, Cifra 2, Szamoránsky P. 2, Szarka 2, Szucsánszki 2, Such 2, Dajka 2, Tomori 1

 

A 16-os főtáblára jutott: az FTC kettős győzelemmel, 71-48-as összesítéssel.

 

A szerdai, nagymihályi 40-26-os sikert követően Elek Gábor vezetőedzőnek nem kellett kockáztatnia, kihagyta a vállpanaszokkal kezelt Zácsikot és a combsérüléssel bajlódó Vértent, így a fiatalok a korábbinál több játéklehetőséghez jutottak.

Ennek ellenére sem volt kellett aggódniuk a fővárosi szurkolóknak, ugyanis a támadásoknál könnyedén sikerült feltörni a vendégek védőfalát, és ezáltal – egy ötperces szakaszt leszámítva – fokozatosan nőtt az előny. A szünet előtt a védekezés és a kapusteljesítmény is remek volt, ezáltal tíz perc alatt csupán egyszer volt eredményes a Michalovce.

A második félidő elején két számjegyű lett a különbség (22-12), és majdnem megmaradt a végére is.

Az utóbbi két szezonban KEK-győztes FTC a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgográd és a svéd Sävehof együttesével találkozik a 16 között. A csapat első meccse a kiírás szerint október 14-én lesz Volgográdban.

A zöld-fehérek legutóbb a 2007/08-as idényben szerepeltek a legrangosabb kupa főtábláján, tavaly pedig úgy nyerték meg a KEK-et, hogy a rosszul sikerült BL-selejtezőből kerültek oda.

A BL főtábláján alanyi jogon játszik az előző szezonban finalista Győri Audi ETO KC, amely most a szlovén Krim Ljubljana és a horvát Koprivnica mellett a román Cluj (Kolozsvár), az orosz Rosztov Don, a szerb Zajecar és a török Antalya alkotta kvalifikációs csoport győztesével találkozik az október közepén rajtoló csoportkörben.

 

 

(MTI)