Hirdetés
Győr+
2012.06.28. 10:52

Női kézilabda BL – Kelecsényi: reális az esély a jövő évi reformra

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke szerint reális az esély, hogy a 2013/14-es szezonban már egy megújult versenyrendszerben szerepeljenek a csapatok a női kézilabda Bajnokok Ligájában, amely így nagyobb bevételeket biztosíthat a kluboknak.

Hirdetés

A magyar bajnok, BL-finalista honlapjának az európai szövetség (EHF) marketingbizottságába frissen beválasztott klubvezető elmondta: a testület célja, hogy megpróbálja a női BL szintjét a férfi BL szintjére emelni.

Hirdetés

“Reális az, hogy a 2013/14-es szezonban már egy új versenyrendszerben, továbbá remélhetőleg megújult támogatói és televíziós háttér mellett szerepelhetnek a női klubok is Európában a legmagasabb szinten” – fogalmazott Kelecsényi.

A férfi BL-ben a legjobbak négyes döntőben mérkőznek meg egyetlen helyszínen, ugyanakkor a kevésbé díjazott női BL-ben az elődöntőben és fináléban változatlanul oda-visszavágón csapnak össze egymással az együttesek. A férfi sorozat pénzdíjazása – köszönhetően például a névadó Veluxnak, illetve a magas televíziós jogdíjaknak – összehasonlíthatatlanul magasabb a nőinél.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat