Hirdetés
Győr+
2013.04.08. 16:00

Női kézilabda BL – Az MKSZ is elítéli a romániai hangulatkeltést

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hétfőn közölte: sajnálattal értesült arról, hogy az Oltchim Valcea-Győri Audi ETO női Bajnokok Ligája-elődöntőt megelőzően "provokatív, sértő, hangulatkeltő" tudósítások jelentek meg a román sajtóban Görbicz Anitával, az Audi ETO és a magyar válogatott csapatkapitányával kapcsolatban.

Hirdetés

“Az MKSZ az elszigetelt, ám több helyen nyilvánosságot kapó esetet elítéli, ugyanakkor hangsúlyozza: a két csapat párharcának a sportról kell szólnia, éppen ezért nem szabad, hogy ne a magyar klub kiváló teljesítménye kerüljön a tudósítások középpontjába” – áll a szervezet állásfoglalásában.

A ProSport című román napilap a szombati, 24-22-es magyar sikerrel zárult, bukaresti találkozó napján olyan fotósorozatot közölt, amelyen román élsportolók Görbicz Anita mezét tépve, taposva pózolnak. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke vasárnap esti reakciójában elkeserítőnek és felháborítónak nevezte az esetet.

Hirdetés

“A Magyar Kézilabda Szövetség ezúton is sok szeretettel gratulál a Győri Audi ETO KC-nek az Oltchim Valcea elleni idegenbeli győzelméhez, egyúttal sok sikert kíván a magyar csapatnak a csütörtöki visszavágóra, és kívánja, hogy tizennégy év után ismét magyar győztese legyen a női Bajnokok Ligájának!” – áll az MKSZ közleményében, amelyben a vezetők arra kérik a győri klubot és szurkolóit, hogy a csütörtöki, veszprémi visszavágón is a sportra, a játékra és a reménybeli magyar siker kiharcolására, illetve annak elősegítésére koncentráljanak.

 

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat