Győr+
2012.01.10. 11:01

Női Euroliga – Török nagyágyúk ellen kezdi az évet a Sopron és a Győr

Bombaerős török csapatok ellen kezdi meg a 2012-es évet szerdán a női kosárlabda Euroliga két magyar résztvevője: a Sopron a Fenerbahcét fogadja, míg a Győr a Galatasarayhoz látogat.

A B csoportban 3 győzelemmel és 6 vereséggel az ötödik helyen álló soproniaknál Székely Norbert vezetőedző immár nem számíthat az anyagi okokból a spanyol Rivas Ecopolisnak kölcsön adott Krivacsevics Tijanára, ugyanakkor visszatért az elmúlt időszakban Kassán szerepelt Németh Bernadett. A magyar bajnok az NB I-ben szombaton 73-57-re nyert Cegléden, ezzel egyedüliként továbbra is veretlen a hazai pontvadászatban. Az előző szezonban még Rátgéber László által irányított Fener viszont – a teljes mezőnyben egyedüliként – az Euroligában százszázalékos (8/0), így a soproniaknak minden erejükre szükségük lesz a novemberi “odavágón” őket 91-60-ra verő isztambuli elitalakulat megállításához.

Nem lesz könnyebb dolga az A csoportban 2/8-as mutatóval utolsó előtti Győrnek sem, az újonc Rába-partiak ugyanis a 8/2-vel álló Galatához utaznak, melytől két hónapja itthon szenvedtek 106-82-es vereséget. Füzy Ákos tanítványai hétvégén 92-37-re hengereltek a BEAC csarnokában, ezzel másodikok az NB I-ben – csakúgy, mint riválisuk a török bajnokságban. A Galata ugyanis nagyot botlott odahaza a múlt héten: 98-95-re kikapott a Ceyhan vendégeként úgy, hogy Tina Charles 38, a világ legjobbjának tartott Diana Taurasi pedig 22 pontot szórt.

(MTI)