Győr+
2011.10.18. 18:38

Női Euroliga – Orosz és lengyel vendégek

Az orosz Orenburg és a lengyel Gdynia látogat Sopronba, illetve Győrbe a női kosárlabda Euroliga második fordulójában.

A B csoportban a soproniak magabiztos hazai győzelemmel kezdték meg szereplésüket az elitsorozatban, múlt szerdán ugyanis 77-58-ra verték a francia Tarbes-ot. Az Orenburg számára nem sikerült ilyen jól a nyitókör: 81-69-re kikapott Schióban.

“Szerdán egy sokkal erősebb ellenfél vár ránk, mely egyénileg is jó képességű játékosokkal rendelkezik, akik nemcsak hogy roppant magasak, de mindemellett mozgékonyak is” – nyilatkozta a klub honlapján Székely Norbert vezetőedző. “A támadójáték az erősségük, melyből egyenesen következik, hogy pontos védekezéssel lehetünk ellenük sikeresek. Olyan külső, illetve center sorral rendelkeznek, mely az Euroliga mindegyik csapatának nehézséget fog okozni. Támadásban elsősorban a legutóbbi Eb legjobbjává választott Danilocskinát keresik labdákkal, de oda kell

Az A jelű nyolcasban a Győr története első Euroliga-mérkőzésén 80-63-ra alulmaradt odahaza a spanyol Valenciával szemben, és hasonlóképpen járt a Gdynia is, az orosz Jekatyerinburg elleni meccsen (57-68). A lengyelek keretében a Rába-partiak honlapja szerint kevés igazán neves sztárjátékos van, ám a fiatalokra épülő együttes bárkire veszélyes lehet a csoportban.

A második forduló magyar műsora:

szerda, B csoport:

Uniqa-Euroleasing Sopron – Orenburg (orosz) 18 ó

csütörtök, A csoport:

UNI SEAT Győr-Gdynia (lengyel) 18 ó

(MTI)