Győr+
2011.11.23. 15:53

Női Euroliga – győri vereség Jekatyerinburgban

A Győr vereséget szenvedett szerdán az orosz Jekatyerinburg vendégeként a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

Az újonc Győr 1 győzelemmel és 5 győzelmmel állt a játéknap előtt, s az előjelek nem azt ígérték, hogy a 2003-ban Euroliga-győztes, legutóbb pedig bronzérmes orosz elitalakulat ellen javít majd mérlegén. A házigazdák csak három és fél perc elteltével vezettek először, ám onnantól egy 19-4-es rohammal “tisztázták” az erőviszonyokat. A második negyedben a Rába-parti együttes csaknem öt percig nem talált a gyűrűbe, miközben a túloldalon az olimpiai bajnok amerikai Candace Parker alaposan belelendült, így a félidőben már 58-29 volt az állás.

Fordulás után maradt a 20-30 pont közti különbség, Füzy Ákos csapatában a horvát Ciglar is bekapcsolódott a pontgyártásba, az egyértelmű fölényben játszó uráli alakulatban pedig nemsokára már hatan is tíz dobott pont fölé kerültek. A vége a várakozásoknak megfelelően sima magyar vereség lett, a Jekatyerinburg pedig “behúzta” a kötelező győzelmet.

Az 1/6-os mérlegnél tartó győriek egy hét múlva a spanyol Valenciához látogatnak.

A B jelű, csak hétcsapatos csoportban a Sopron nem lép pályára a héten, Székely Norbert tanítványai jövő szerdán, Tarbes-ban folytatják nemzetközi szereplésüket.

(MTI)

Képünk illusztráció.