Győr+
2011.10.10. 20:47

Nincs már veretlen csapat az NB I-ben GALÉRIA!

Nagy iramú, izgalmas mérkőzésen a címvédő Rába ETO egygólos vereséget szenvedett a jól játszó és remekül hajrázó Aramistól az élvonalbeli bajnokság 6. fordulójában.

Magabiztosan, jól kezdett a Rába ETO, ám egy gyors kontratámadás végén kisebb meglepetésre az Aramis szerzett vezetést a mérkőzés elején. Magasabb sebességre kapcsolt az ETO, sorra vezette támadásit, ám vagy Sikur védett, vagy az utolsó átadások akadtak el a vendégek kapuja előtt. Saját térfelére szorult ezután az Aramis, amely így kontrákra rendezkedett be, s ezek nem is voltak veszélytelenek.

Öt perccel a játékrész vége előtt mégis taktikát váltott Frank Tamás, a vendégek edzője, vészkapus-játékra állt át az Aramis, így valamivel többet volt náluk a labda. Ezzel együtt a győri támadások is veszélyesebbé váltak. Az utolsó percben aztán góllá is érett a győri fölény: Gyurcsányi lőtt messziről a léc alá, így az ETO-nak, egy izgalmas és nagy iramú első húsz perc után nem kellett hátrányban az öltözőbe vonulnia.

Alig kezdődött el a második játékrész, ismét előnyhöz jutott a vendégcsapat. Győri szempontból tehát minden kezdődhetett előröl. Ezúttal azonban sokkal gyorsabban, már a 27. percben kiegyenlített az ETO, s ekkor úgy tűnt nem lesz gond otthon tartani a három pontot. Kicsit visszavett a tempóból a hazai gárda, amely így előnyt azonban nem tudott kiharcolni. Öt perccel a vége előtt ezért vészkapus-játékra állt át a hazai csapat, s ugyan volt is lehetőség újabb gólt szerezni, egy eladott átadás után 20 másodperccel a vége előtt az Aramisnak sikerült.

Összességében egy nagyon jó iramú, izgalmas találkozón, a remekül felkészített vendégcsapat taktikus játékával megérdemelten szerezte meg a három pontot. A győriek veresége azt jelenti, hogy nincs már hibátlan együttes a hazai élvonalban.

„Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Az Aramis játékosai nagyon jól felkészültek belőlünk, ez látszott a mérkőzés során. Azonban azt is el kell mondanom, hogy nagyon sokszor nem volt szerencsénk, rengeteg gólszerzési lehetőséget hagytunk kihasználatlanul”- nyilatkozta Artur Melo.

Forrás: etofutsal.hu