Győr+
2011.10.04. 19:30

Népszámlálás – Az interneten kitöltött kérdőívek versenyében megyénk második

Magyarország 4,4 millió háztartásának átlagosan 3,6 százalékában töltötték ki a lakás- és a személyi kérdőíveket az interneten a népszámlálás negyedik napjáig; a kérdőívek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) informatikai rendszerébe érkeznek - közölte a KSH kedden az MTI-vel.

Mint a hivatal közleményében olvasható, a világháló használatában Budapest vezet, itt az interneten kitöltött kérdőívek aránya 5,3 százalék, a második helyezett Győr-Moson-Sopron megye 4,1, a harmadik Komárom-Esztergom megye 4 százalékkal.

A sereghajtók eddig Nógrád megye 2,1, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2,3-2,3, valamint Somogy megye 2,4 százalékkal.

Virágh Eszter, a KSH népszámlálási szóvivője korábban az MTI-nek elmondta, kérik a munkáltatókat, tegyék lehetővé alkalmazottaiknak, hogy munkahelyükön tölthessék ki az internet igénybevételével a kérdőíveket. Ezenkívül a könyvtárakban is van lehetőség internetes válaszadásra, itt a könyvtárosok a KSH útmutatásai alapján segítenek a program elindításában, az adatok szolgáltatásánál természetesen nem lesznek jelen. Ugyanígy az úgynevezett e-pontokon is lehet kérdőíveket kitölteni. Arról, hogy ezek mely településeken és hol találhatók, a www. nepszamlalas.hu honlapon lehet tájékozódni.

Az internetes kitöltésre október 16-án éjfélig van lehetőség a www.enepszamlalas.hu honlapon, ahol egy – a lakáskérdőívek első oldalán található – azonosító és egy egyedi kód megadásával érhetők el a kérdőívek.

(MTI)