Győr+
2011.08.12. 11:15

Nemzetközi porondon a Rába ETO

Vasárnap vívja első mérkőzését az UEFA Futsal Cup bécsi selejtezőjében a Rába ETO. A győriek először az észt, majd hétfőn az angol, végül szerdán az osztrák bajnokkal csapnak össze.

Mivel a magyar bajnok Rába ETO csupán tavaly szerepelt először a nemzetközi porondon, előselejtezőt kell játszania a Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Futsal Kupában. A Rába-partiaknak Bécsbe kell elutazniuk – a sorsolás előtt lehetséges volt bolgár, bosnyák és skót helyszín is –, ahol a helyi osztrák bajnok mellett az észt és az angol aranyérmes vár a zöld-fehérekre. A négyes csoportból csupán az első jut a következő körbe, ahol Rigában már a Barcelona lehet az ellenfél. Papíron egyébként az ETO a legesélyesebb, a zöld-fehérek az első nap találkoznak a vélhetően a leggyengébb ellenféllel. Másnap pedig azzal az angol gárdával futsaloznak, amelyet a tavalyi győri selejtezőben simán vertek. A győriek az utolsó játéknapon csapnak össze – várhatóan a továbbjutásért – a hazai Stella Rossa csapatával, amelyet korábban felkészülési mérkőzésen győztek le magabiztosan.

A csapat portugál vezetőedzője, Artur Melo elégedett az együttes felkészülésével:
„Ugyan még nincs teljesen kész az együttes, bíztató felkészülési mérkőzéseket játszottunk, elégedett vagyok az elvégzett munkával. Természetesen, amikor megtudtuk, kikkel kell játszanunk majd a bécsi selejtezőben megpróbáltuk feltérképezni őket. Nem biztos, hogy könnyű mérkőzések várnak ránk, de bízom a továbbjutásban” – mondta a szakvezető.

A csapatból többen, főleg légiósok távoztak: már Willian Neris, Fouad Amrani és Diogo Moreno sem játékosa az ETO-nak és abbahagyta a futsalt Madarász János. Több fiatal került fel a keretbe és érkezett a brazil Ninho és a román Gabriel Dobre.

A bécsi selejtező programja:
2011. augusztus 14., vasárnap, 18.45 ó: Rába ETO-FC Anzhi Tallinn (észt). 21 ó: Stella Rossa (osztrák)-Helvecia Futsal London (angol). 2011. augusztus 15., hétfő, 18.45 ó: Helvecia Futsal London (angol)-Rába ETO. 21 ó: Stella Rossa (osztrák)-FC Anzhi Tallinn (észt). 2011. augusztus 17., szerda, 18.45 ó: FC Anzhi Tallinn (észt)-Helvecia Futsal London (angol). 21 ó. Rába ETO-Stella Rossa (osztrák).

A mérkőzések pontos helyszíne: Location Sporthalle Holgasse, 1050 Wien, Holgasse 3.

A Rába ETO szurkolói buszt indít a csapat augusztus 17-i, utolsó bécsi – várhatóan mindent eldöntő – mérkőzésére, amire korlátozott számban még lehet jelentkezni. A busz a mérkőzés napján délután öt órakor indul a győri Magvassy-csarnok elöl. A szervezők kérik, hogy a jelentkezőknél 3 euró és 1600 Ft készpénz legyen. Érdeklődni és jelentkezni a20/451-5488-as telefonszámon lehet.

etofutsal.hu