Hirdetés
Győr+
2018.01.23. 17:03

Nemzetközi elismerés a mosonmagyaróvári Gondoskodás Alapítványnak

Demenciával élőket segítő szakembereket és példamutató gyakorlatot folytató szervezeteket díjaztak Szófiában a Bulgária Európai Uniós elnökségének védnöksége alatt rendezett szakmai konferencián.

Hirdetés

A díjátadó után Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a kormány számára mindig is fontos volt az idős emberek segítése és gondozása, ezért is erősítette meg az elmúlt években az idősgondozási rendszert.

Magyarországon az időskorúak hosszú távú gondozásában többféle szociális szolgáltatás – étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása, demens személyek nappali ellátása, időskorúak gondozóháza, idősek otthona- is megtalálható.

Hirdetés

Az idén tizenkét olyan szervezet kapott elismerést, amelyeknek kiemelkedő szerepe van abban, hogy a demenciával élő emberek is teljes életet élhessenek. Az egyik díjazott a Gondoskodás Alapítvány, amelynek célja a demenciával kapcsolatos ismereteik bővítése.

A szervezet immár 20 éve működik azzal a céllal, hogy segítséget és támogatást nyújtson azoknak a Mosonmagyaróváron és a kistérségben élő embereknek, akik igénybe veszik a szociális szolgáltatásokat.

 

forrás: EMMI

fotó. illusztráció

likeold
a fb oldalunkat