Hirdetés
Győr+
2012.04.24. 09:07

Nemzeti sportárverés Pálinger mezével

Mintegy száz magyar olimpiai bajnok és legendás sportoló relikviáira licitálhatunk az interneten. A nagyszabású kezdeményezés bevételéből az erdélyi szórványmagyarságot támogatják…

Hirdetés

Az aukció a www.licit.hu/sportarveres honlapcímen érhető el, ahol számos nagy sportoló emléktárgyai között kutakodhatunk, és licitálhatunk is rájuk. A felajánlók között van Pálinger Katalin a győri Audi ETO KC kapusa is, akinek a meze szerepel a tárgyak között.

Hirdetés

A kezdeményező Mezőségi Őrzőkör Alapítvány akciója a határon túli magyarság támogatására irányul. A befolyt összeget a Mádl Dalma védnöksége alatt működő Bástya Egyesület a Vicén és Magyardécsén alapított szórványkollégiumokra fordítja.

A kollégiumok működtetésével segítik elő, hogy megakadályozzák azon határon túli magyar iskolák bezárását, ahol a magyar ajkú gyermekek számának fogyatkozása figyelhető meg. A kollégiumokba moldvai csángó és erdélyi szórvány magyar falvakban élő magyar gyerekek kerülnek, akikkel együtt már megfelelő létszámban tudnak működni az iskolák.

Az árverés talán legértékesebb darabja egy ötkarikás nemzeti lobogó, amelyet hetvenhét olimpiai bajnok sportoló írt alá. Megtaláljuk itt a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-válogatott tagjai által dedikált ereklyét, a „svédverő” labdarúgó-válogatott, valamint a női és a férfi kosárlabda-válogatott mezét is.

A jótékony célú árverésen licitálhatunk többek között Albert Flórián, Berki Krisztián, Buzánszky Jenő, Dávid Kornél, Éles József, Grosics Gyula Gyurta Dániel, Kemény Dénes, Kertész Alice, Kovács „Kokó” István, Kovács Antal „Atom Anti”, Kökény Beatrix, Magyar Zoltán, Marian Cosma, Martinek János, Mészöly Kálmán, Nagy Tímea, ifj.Ocskay Gábor, Pálinger Katalin, Regőczy Krisztina, Schmitt Pál, Storcz Botond, Szabó Bence, Tóth Krisztina, Vajda Attila és Zsíros Tibor relikviáira is.


Papp Zsolt

likeold
a fb oldalunkat