Németh Kornél győzelme, 18 profi, 20 amatőr enduros indította el a bajnokságot Győrben

Győr+
2014.04.20. 13:44

Az Extrém enduro magyar bajnokság első futamát Győrben, az ETO Park parkolójában épített pályán rendezték meg április 12-én, amin 18 profi és 20 amatőr pilóta versengett. A győztes a világ TOP 10-ben jegyzett versenyzője, Németh Kornél lett.

Szokatlan ám mégis vonzó helyszínen rendezték meg idén az Extrém enduro magyar bajnokság első futamát. A győri ETO Park Élményközpont parkolójában egy hétig folyt az építés, a pályához 60 m3 fát, 40 tonna kősziklát és 20 db traktor gumit használtak fel. Az új helyszín több nézőt is vonzott.

 

 

Nagyon pozitívan nyilatkoztak a pilóták. Elmondásuk alapján a pálya nehéz volt, de nem veszélyes, ami nagyon fontos. Ha valaki hibázott is, még nem törte össze magát vagy a motorját. A sztenderd kialakításra, a biztonságra törekedtünk. Ebben az évben nemzetközi pályát építettünk, az elemek kialakításában versenyzői tapasztalataival Németh Kornél is segítségünkre volt – mondta Nagy Péter a verseny szakmai vezetője, aki 2013-ban a Magyar Motorsport Szövetség vezetőjeként maga honosította meg Magyarországon az Extrém Enduro Bajnokságot tavaly.

 

A győri futam szépszámú nézőközönség számára is élvezhető, izgalmas volt. A verseny metódusa a világbajnokság módszerét követte. Míg régen a selejtezőkből lehetett bejutni a fődöntőbe, mára ha valaki hibázott is, a sorsa még nem dőlt el.

 

A pilóták az ország több pontjáról érkeztek, volt, aki 400 km-t utazott a részvételért, volt, aki Szlovákiából jött, és az ország legmagasabban jegyzett pilótája, a Világ Top 10-ben jegyzett versenyzője Németh Kornél is megtisztelte a versenyt. Sok győri versenyző is indult, mindenki jól szerepelt. Az enduro válogatott nagy része is itt volt (Kátai Péter, Miksi Péter, Tóth Barna, Hadobács Ádám, Nagy Péter, Varga Ákos és Németh Kornél).

 

Az eredmény papírforma szerint alakult, a 3. helyezés volt kicsit váratlan, ám abszolút megérdemelt: a Király Róbert tavaly jutott fel a profikhoz az amatőrök közül. Az amatőrök meglepően jól teljesítettek, a pályát könnyebben oldották meg, mint azt a szervezők remélték.

 

 

Nagy Péter a verseny főszervezője elmondta, jövőre szeretnék elindítani a gyerek futamot is, 6-7 éves korosztálynak, hogy az utánpótlásnak is alkalma legyen már a gyakorlásra. Nagy szülinapján ünnepelte a versenyen, 43 évesen a 4. helyen végzett.

 

 

Nagy Péter

Arrabona Motorsport egyesület vezetője

40 év feletti kategória háromszoros magyar bajnoka

Dakar 81. helyezett 2005-ben

Heroes Legend 3. helyezett