Hirdetés
Győr+
2012.04.25. 11:18

Nem volt fegyver a két áldozatnál – előzetesben a győri kettősgyilkosság gyanúsítottja- VIDEÓVAL

Továbbra is jogos önvédelemmel védekezik a vasárnapi győri kettősgyilkosság gyanúsítottja, akinek az előzetes letartóztatását ma egy hónapra elrendelte a Győri Városi Bíróság.

Hirdetés

Vasárnap délelőtt a győri Vadkan presszó tulajdonosa, P. Lajos a nála jogszerűen tartott sörétes vadászpuskával agyonlőtt két férfit, akik számon kérték azért, mert a hajnalban ismerősüket hangoskodás miatt kitessékelte a létesítményből.

Hirdetés

A kiérkező mentők hosszan próbálták újraéleszteni a két fiatalembert, de életüket már nem tudták megmenteni. P. Lajos maga hívta ki a rendőröket, s arra hivatkozott, hogy önvédelemből használta a fegyverét.

A ma délelőtt, nem nyilvánosan elhangzott ügyészi indítvány szerint megalapozottan gyanúsítható több emberen elkövetett emberölés bűntettével. Ezt a bűncselekményt a Btk. tíztől-húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Győr Városi Bíróság egy hónapra elrendelte P. Lajos előzetes letartóztatását. Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője a döntésről elmondta: az előzetes letartóztatást indokolja a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, amely miatt fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye.

A gyanúsított a nyomozás során beismerő vallomást tett, ám jogos védelmi helyzetre hivatkozik. E miatt további nyomozásra van szükség, ilyen körülmények között pedig a gyanúsított szabadlábon a tanúkat is befolyásolhatná.

Faragó Péter, a gyanúsított védője szerint védence jogos önvédelemből lőtt, ugyanis a presszóhoz érkező két férfi fenyegette P. Lajost és családját. A fenyegetés módjáról az ügyvéd annyit mondott: a verbális fenyegetést bizonyított, a többit majd a nyomozás kideríti.

Értesüléseink szerint a helyszínre járművel érkező két férfinél nem volt fegyver. P. Lajos viszont sörétes vadászpuskával fogadta őket.

A sértettek a kocsiban ültek. Amikor a volán mögött ülő férfi kiszállt, P. Lajos lelőtte. Társát az anyósülésben, a kocsiablakon át érte a lövés.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

gyorplusz.hu

MTI fotó: Krizsán Csaba, gyorplusz.hu

likeold
a fb oldalunkat