Nem csak felújítják, de bővítik is a Kálóczy téri orvosi rendelőt

Győr+
2014.04.17. 12:10

Az épület teljes felújítását és bővítését májusban kezdik, és várhatóan szeptember közepén adják át.

Az épület teljes felújítását és bővítését májusban kezdik, és várhatóan szeptember közepén adják át.

 

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a helyszínen elmondta, az önkormányzati költségvetésből finanszírozott 140 millió forintos beruházással a városrészben élők régi vágya teljesül, hiszen egy helyen érhetik majd el a háziorvosi, fogorvosi, gyermekorvosi és védőnői ellátásokat. A városrész képviselője kiemelte, „2010-ben ígéreteink között szerepelt egy új, minden igényt kielégítő révfalui rendelő megvalósítása, a komplex felújítás és bővítés révén most ez valóra válik, hiszen tulajdonképp egy új rendelőintézet jön létre a betegek számára a megszokott helyen, ami azért is fontos, mert így az idősotthon és a nyugdíjasház lakói továbbra is helyben juthatnak az ellátásokhoz.”

 

 

Fekete Dávid alpolgármester hangsúlyozta, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít Révfalu városrészre is, ahol az elmúlt időszakban számos felújítás történt. Ha csak a környékről beszélünk, megújult a Kálóczy téri járda, így könnyebben megközelíthető a rendelő és az idősotthon is. Európai uniós támogatással jelenleg is zajlik az Idősek Otthona felújítása és emeletráépítéssel történő bővítése. „Örömteli, hogy a városi költségvetésből a rendelőintézet is megújul.” A városrész másik önkormányzati képviselője hozzáfűzte, a fejlesztést a lakók is nagyon várták, erre maga is számos jelzést kapott korábban.

 

 

Az orvosi rendelő kivitelezése a tervek szerint május 15-én kezdődik és legkésőbb szeptember 30-ig tart. A munkálatok során megtörténik a főépületben meglévő két háziorvosi rendelő felújítása, egy harmadik háziorvosi rendelő kiépítése. A bővítés eredményeként az egység külön bejárattal és váróval rendelkezik majd, mint ahogy a kialakítandó két rendelőből álló fogorvosi rendelő egység is. Szintén külön bejárattal létesül a gyermekorvosi rendelő és védőnői ellátás célját szolgáló részleg, saját várókkal, vizesblokkokkal és pelenkázókkal. Az épületrészeket teljes körűen akadálymentesítik, az itt dolgozók és a betegek számára pedig külön mosdók épülnek.

 

 

A bővítés célja a révfalui felnőtt háziorvosi, fogorvosi és gyermekorvosi rendelők, valamint a védőnői szolgálat egy helyre integrálása oly módon, hogy az eltérő orvosi rendelőtípusok az épületen belül külön alegységként tudjanak működni. – hangsúlyozta Panker Mihály az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézet igazgatója. A Kálóczy téri rendelőintézetben rendelő orvosok a felújítás ideje alatt 2014. május 12-től várhatóan szeptember 15-ig új helyszíneken és új időpontokban rendelnek! Erről részletes tájékoztatást hamarosan a  www.eeszi.hu honlapon, a lakossági tájékoztatás rovatban olvashatnak.

 

Papp Zsolt