Hirdetés
Győr+
2012.02.10. 12:53

Nem a testvére ölte meg, magát szúrta szíven

Börtön helyett a szíven szúrást választotta, de előbb a testvérére terelte a gyanút az az 51 éves férfi, aki saját lábán ment be a kórházba, ott azonban a gyors beavatkozás ellenére meghalt.

Hirdetés

Egy véres kék inget mutatott be a rendőrségen Móricz Péter alezredes, életvédelmi osztályvezető a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az inget Ny. Imre viselte, aki szívtájéki szúrással a saját lábán, élettársa támogatásával hajnalban ment be a soproni kórházba.

István, a testvérem szúrt meg – mondta az ügyeletes orvosnak. A férfit rögtön megműtötték, ám az életét nem tudták megmenteni. A kórház természetesen jelentette az esetet a rendőrségnek.

Takács Tibor ezredes, megyei főkapitány a sajtótájékoztatón arról számolt be: a nyomozás során egyértelműen kiderült, hogy nem emberölés, hanem öngyilkosság történt.

A büntetett előéletű Ny. Imre egy belvárosi kis lakásban együtt lakott az élettársával, a testvérével, és édesanyjával. A két testvér együtt italozott a tragédia előtti estén. István hamarabb hazatért, s lefeküdt aludni.

Édesanyjuk arra ébredt – tudtuk meg Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezetőtől -, hogy a fia fájdalmas hangokat ad. Kiment a fürdőszobába, ahol az erősen vérző Ny. Imre késsel a kezében azt mondta neki: véget vetettem az életemnek.

Mentőt nem engedett hívni, gyalog indultak a kórházba az élettársával. Valószínűleg azért keverte gyanúba a testvérét, mert féltékeny volt rá.

Móricz Péter alezredes, életvédelmi osztályvezető szerint az rögtön föltűnt a rendőröknek, hogy az ingen és a pulóveren nem volt szúrásnyom. Később a sértett édesanyja is megerősítette: fia öngyilkosságot követett el.

Ny.Imre egyébként már többször ki akarta oltani az életét. Egyszer ítéletre várva a soproni bíróság udvarán próbálta szíven szúrni magát, akkor mentőhelikopter vitte a fővárosba, ahol megmentették.

Mostani öngyilkossága – szakzsargonnal szólva – befejezettre sikerült. Valószínűleg most azért akart meghalni, mert hivatalos személy elleni erőszak miatt rövidesen börtönbe kellett volna vonulnia.

Hirdetés