Néhány jegy még kapható

Győr+
2014.04.30. 16:52

Május 3-4-én kézilabda premier rendezvény érkezik a magyar fővárosba. A szombaton 15 órakor kezdődő első elődöntővel kezdetét veszi az első MVM EHF FINAL4 esemény a Papp László Budapest Sportarénában. A www.ehfFINAL4.com oldalon még elérhetők az utolsó jegyek, amelyeket egy last minute akció keretében tettek közzé a szervezők.

Az EHF Női Bajnokok Ligája történetében ez az első alkalom, hogy a cím egy FINAL4 hétvégén eldől, nem pedig oda-visszavágók során.

 

Tavaly ősszel négy különböző pályázat érkezett be az első EHF Női FINAL4 megrendezésére, a tendert végül a Magyar Kézilabda Szövetség által támogatott pályázat nyerte meg, amelynek eredményeképpen Budapest, és a tízezer fő befogadóképességű Papp László Budapest Sportaréna lett a házigazdája az egyedülálló eseménynek.

 

A szervezés másik fontos állomása a nemzeti energetikai társaság, az MVM Magyar Villamos Művek csatlakozása volt, amely április elején jelentette be névadó szponzori státuszát.

 

“Biztosak vagyunk abban, hogy a rendezvény már az első évében is nagy sikerrel zárul. A kézilabdának hatalmas rajongótábora van Magyarországon, és hiszünk benne, hogy az eseményre egész Európából érkeznek majd szurkolók. Fantasztikus hangulatra számítunk májusban Budapesten.” jelentette ki Jean Brihault EHF elnök.

 

“Amikor az Európai Kézilabda Szövetség 2013-ban elindította a pályázati folyamatot, még csak remélni mertük, hogy a kontinens legjobb női klubcsapatai csúcseseményének házigazdái lehetünk.” mondta Vetési Iván, az MKSZ elnöke. „A döntés óta a szervezői csapat keményen dolgozik azon, hogy mind a sportághoz, mind a csapatokhoz, mind az Európai és a Magyar Kézilabda Szövetséghez méltó eseményt valósíthassunk meg május első hétvégéjén.”

 

Az izgalmas középdöntők során a címvédő Győri Audi ETO KC, a 2012-es bajnok Buducnost, illetve a macedón ZRK Vardar SCBT, valamint a dán FC Midtjylland kvalifikálták magukat az első EHF Női FINAL4-ba.A szombati elődöntők május 3-án zajlanak, amely során a Győr a Midtyillanddal 15 órakor, a WHC Vardar SCBT pedig a Buducnosttal 17.30-kor csap össze.Vasárnap, május 4-én 14.30-kor kezdődik a bronzmérkőzés, a döntő pedig 17 órakor.

Középpontban a női kézilabda

 

A május 3-án induló MVM EHF FINAL4 négy csapata óriási médiaérdeklődés előtt csap össze.

Az írott, az elektronikus, online média, valamint a TV és rádió több mint 200 jelen lévő képviselője közvetít az eseményről világszerte. Európából számos tévétársaság, mint a dán DR és TV3, a macedón Alfa TV, a norvég TV2, a francia beIN Sport, Közel-Keleten és Afrikában az AlJazera, Észak-Amerikában pedig a beIN USA közvetíti a mérkőzéseket. Az MVM EHF FINAL4 összesen 130 millió háztartásba jut majd el.A televíziós közvetítésen, a nemzetközi közvetítői igények kiszolgálásán egy 200 fős TV-stáb dolgozik majd a Papp László Sportarénában.Összesen 13 kamera, köztük két High-Pad modell készíti a legkülönbözőbb felvételeket a tévénézők számára, továbbá az EHF online TV platformjának, az ehfTV.com nézőinek, amely mind a négy mérkőzést közvetíti.

 

Látványos közönségszórakoztatás az Arénán belül és kívül

 

Az MVM EHF FINAL4 egy látványos show-val indul, 3D animációt vetítve a pályára, 40 táncossal, és az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőse, Bogi közreműködésével.

 

Az adidas standokat állít fel a helyszínen az esemény ajándéktárgyaival, és szintén a német sportszergyártó jóvoltából lép fel a háromszoros magyar freestyle világbajnok Szász Kitti is a vasárnapi döntő félidejében.

 

Az MVM EHF FINAL4 hétvégén a Papp László Arénán belül és kívül is beindul a parti. A mérkőzéseket 10 ezer helyszíni szurkoló követi, és további ezreknek nyílik lehetősége a szurkolói faluban követni az eseményeket. Az Aréna mellett egy óriáskivetítő kerül felállításra, amely a kívül maradóknak is lehetőséget nyújt, hogy átéljék a fantasztikus esemény hangulatát mind szombaton, mind vasárnap. Szombaton este a Music Café majd DJ Izil szórakoztatja a közönséget, és számos játék mellett a magyar konyha specialitásai is felvonulnak.