Győr+
2012.12.18. 17:20

Negyvenkétezren pályáztak az Audi 1500 új álláshelyére

Az idén 1500 új munkatársat vett fel az Audi, az állások iránti érdeklődést jól jelzi, hogy ezekre összesen 42 ezren pályáztak - mondta el karácsonyi beszélgetésén Thomas Faustmann, az Audi ügyvezetésének elnöke

Dél-Afrikában már bemutatták A jövő év közepétől Győrött készülő új A3-as limuzin első darabjait. Erről Thomas Faustmann, az ügyvezetés elnöke beszélt a sajtónak az Audi évzáró sajtótájékoztatóján.

 

Elmondta: a jövő év közepén avatják fel az új járműgyárat, a beruházás 76 százalékát magyar építő cégekre bízták. 2013-ban itt kezdik el gyártani a konszern vadonatúj modelljét, az A3-as limuzint. Az ügyvezetőtől megtudtuk azt is, hogy az autó alkatrészeit hétszáz beszállítótól szerzik be. Az idén egyébként 28 százalékkal nőtt a Volkswagen konszern gyárainak beszállító magyar cégek aránya.

 

Az idei esztendő rekordéve lesz a győri Audi Hungariának, hiszen soha ennyi motor nem készült még a német konszern győri leányvállalatánál, 2012-ben több mint 1 millió 900 ezer főegységet szereltek össze a kisalföldi megyeszékhelyen. Tizennégy új tagja lett a győri motorcsaládnak.

 

Újabban nagy igény mutatkozik a kisebb lökettérfogatú motorokra. Az Audi úgy akar megfelelni ennek a kihívásnak, hogy a teljesítményt megőrzi, mégpedig új műszaki megoldások alkalmazásával, magyarázta az ügyvezető.

 

Járműből ugyanannyit szereltek össze Győrött, mint tavaly.

 

Thomas Faustmann azt is bejelentette: korszerű és biztonságos leszállító rendszerrel szerelik fel a péri repteret, meghosszabbítják a leszállópályát is. Légi árufuvarozást azonban nem terveznek, hiszen az nagyon költséges.

 

gyorplusz.hu