Hirdetés
Győr+
2016.03.25. 13:27

Négy számítógépet kapott a ménfőcsanaki könyvtár

A Borsodi Műhely Kft. hatszázezer forint értékben négy darab számítógépet ajándékozott a ménfőcsanaki fiókkönyvtárnak. A cég képviselői pénteken adták át adományukat.

Hirdetés

A Borsodi Műhely Kft. kiemelten fontosnak tartja, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatást nyújtson rászoruló embertársainak, szervezeteknek, közösségi intézményeknek – nyilatkozta ifj. Borsodi László és

Horváthné Borsodi Mónika ügyvezető igazgató. – A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér levélben kereste meg cégünket, hogy a ménfőcsanaki fiókkönyvtárat, ami egy igen komoly létszámú közösséget szolgál ki, négy darab internetezésre alkalmas számítógép beszerzésével támogassuk.

Hirdetés

A cégvezetők igent mondtak, mert onnan indultak el, ott élnek, s fontosnak tartják a helyi közösség támogatását.

A megajándékozott nevében dr. Horváth Sándor Domonkos megyei könyvtárigazgató mondott köszönetet. Elmondta, a fiókkönyvtárat másfél éve gyönyörűen felújították, számítógépekre azonban már nem maradt keret, így örömmel fogadták a Borsodi Műhely segítségét.

Az átadáson megtudtuk, a könyvtárban sokan használják az internetet is, mivel bizonyos tartalmak, amelyek otthon csak előfizetéssel érhetők el, a könyvtár hálózatán keresztül ingyenes. Ilyen tartalom például a Magyar Tudománytár, amely közel tízmillió digitális oldallal rendelkezik.

Koloszár Tamás

likeold
a fb oldalunkat