Hirdetés
Győr+
2016.06.01. 09:00

NAV tavaszi ellenőrzés-sorozata: megyénkben 23 milliós bírságot szabtak ki

Májusban lezárult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaszi ellenőrzés-sorozata. Győr-Moson-Sopron megyében az ellenőrzöttek 42 százaléka mulasztott, a legtöbb hiányosságot a nyugtaadás és a foglalkoztatottak bejelentése területén tárták fel a revizorok. A várható bírság összege megközelíti a 23 millió forintot.

 

Hirdetés

A NAV kiemelten ellenőrizte a vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket, de ellenőriztek például gumiabroncs szerelő műhelyekben és fitnesztermekben is. Összesen 240 vizsgálatot végeztek a megyében.

Az online pénztárgép használatára kötelezetteknél célzottan választották ki az adózókat, míg a piacokon a revizorok helyszíni megfigyelése alapján történt az ellenőrzésre kiválasztás. Az adóellenőrök 18 esetben éltek a forgalomszámlálás lehetőségével azoknál a cégeknél, ahol az átlagosnál kevesebb nyugtáról küldött adatot az online pénztárgép.

Hirdetés

A napsütéses időjárást kihasználva kinyitottak a fagyizók is – a kiválasztott győri fagylaltozókban nem kaptak nyugtát a NAV munkatársai.

A győri piacokon, áruházak parkolójában zajló kitelepüléseken folyamatosan tártak fel mulasztásokat az ellenőrök.

Nem csak a piacokon mulasztottak, az ellenőrök például nem kaptak nyugtát házhoz szállított pizzákról, konditerem bérletről, illetve két műhelyben a téli gumik lecseréléséről sem.

A magas, 42 százalékos mulasztási arány és a várható, összesen mintegy 23 millió forint bírság az adóelkerülők, szabályszegők célzott kiválasztásának, valamint a munkaidőn túl, esti órákban és hétvégén végzett vizsgálatoknak tudható be.

Az év közbeni folyamatos és akciószerű ellenőrzések fő célja a visszaélések kiszűrése, a tisztességes vállalkozások és vásárlók védelme, valamint a költségvetés bevételeinek biztosítása.

Fotó: adozona.hu

NAV

likeold
a fb oldalunkat