Győr+
2011.10.06. 14:26

Napsugaras őszutó

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta tisztelgünk minden év október elsején a Föld mintegy hatszázmillió, sokat megélt lakója előtt. Az idei esztendő első napján Győr 131 ezer 267 polgára közül 17 ezer 532 nő és 11 ezer 349 férfi mondhatta el magáról, hogy túl van hatvanadik életévén.

A győri időseket egy hetes színes programsorozat köszöntik a világnap alkalmából. Már túl vagyunk egy vendéglátással egybekötött zenés délutánon, s az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény által működtetett idősek klubjainak nyílt napjain, ahol a nyugdíjasok és hozzátartozóik nyerhettek bepillantást a közösségek életébe. Az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy minél többen aktív tagként csatlakozzanak a klubokhoz.

Ma, pénteken fél négytől rendezik a hagyományos Napsugaras Őszutó Klubtalálkozót az Apor Vilmos Iskolaközpontban, ahol zenés, táncos mulatsággal köszöntik a legidősebbeket. A világnap városi, központi rendezvénye október 12-én, délelőtt 10 órakor kezdődik a városháza dísztermében, ahol Borkai Zsolt polgármester elismeréseket ad át. A műsorról Krasznai Tamás magánénekes, Karsai Klára színművész, Kertes Anna zongoraművész, Kárpáti Eszter tanuló és Hámor Vilmos író gondoskodik.

Földvári Gabriella