Győr+
2011.09.18. 18:52

Műteni kellett, annyira megverték a buliból hazafelé tartó férfit

Annyira megverték a buliból hazafelé tartó fiatal férfit, hogy a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba kellett szállítani műtétre. Az egyik verő ember feladta magát, a másikat tanúvallomások alapján a rendőrség előállította, de ő tagad.

A sértett a barátnőjével és két lánnyal igyekezett haza szórakozásból, amikor az úttest másik oldalán haladó két fiatal átszólt nekik, majd átmentek az ő oldalukra. Miután a két kötözködő obszcén kifejezéseket mondtak a fiú barátnőjére, ő igyekezett megvédeni a lányt. Erre a másik két fiatal – egyikük önvédelmi sportban járatos – nekiestek és annyira összerugdalták, hogy eltört az állkapcsa. A mentők a sérült fiút Győrbe szállították kórházba, ahol a szájsebészeten kellett megműteni – tájékoztatta lapunkat Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A járőrök a tanúvallomások alapján a küzdősportos férfit vasárnap délelőtt Bezenyéről előállították. Ő tagadta mindazt, amivel gyanúsítják. Társa még aznap délután maga ment be a rendőrségre, kora este is folyt a meghallgatása.

A szóvivő tájékoztatása szerint az előállított férfi büntetlen előéletű, önként jelentkező társa már volt bűntetve erőszakos, garázda bűncselekmény miatt. Mindkét férfitől vizeletmintát vettek kábítószer-fogyasztás vizsgálatához. A rendőrség súlyos testi sértés miatt indított nyomozást- fejtette ki Kocsis Tünde.