Műszerek a háziorvosoknak

Győr+
2011.07.19. 16:37

Hatmillió forint műszerfejlesztési összeget szavazott meg a győri háziorvosoknak a közgyűlés, a szerződéseket még a nyáron megkötik – tudtuk meg dr. Somogyi Tivadar alpolgármestertől.

Városunkban 53 háziorvos, 26 házi gyermekorvos, s 28 fogorvos áll szerződésben az önkormányzattal. A városban élő betegek érdeke, hogy doktoraik megbízható eszközökkel, műszerekkel diagnosztizálják és gyógyítsák betegségeiket, indokolta a testület döntését dr. Somogyi Tivadar alpolgármester.

Az önkormányzat ezért határozott úgy: hatmillió forintot juttat a háziorvosoknak, akik ezt az összeget eszközfejlesztésre használhatják fel.

A közgyűlés egyébként folyamatosan támogatja a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat is. Nemrég a gasztroenteorológiai centrum kialakításához járult hozzá, valamint a szívritmus-szabályozó beültetéséhez szükséges drága műszer beszerzéséhez is jelentős anyagi segítséget nyújtott.

Az egészségügyért is felelős alpolgármester szerint a város további gazdasági fejlődésének egyik feltétele a jól képzett és egészséges munkaerő. Ám az önkormányzat arra is törekszik, hogy gyerekek és a nyugdíjasok egészségi állapota is javuljon. Ehhez egészségtudatosabb életmódra is szükség van, melynek kialakításában a rendszeres szűrések, a háziorvosokkal való folyamatos kapcsolattartás is sokat segít.