Hirdetés
Győr+
2013.04.29. 14:18

Műhelytitkok a Rómerből

Eltörött? Elszakadt? Foltos? Meg tudom én javítani, vagy inkább szakember kell? Hamarosan megtudhatja.

Hirdetés

Hogyan (ne) restauráljunk otthon – alcímmel indít ugyanis négy foglalkozásból álló sorozatot a múzeum. A délelőtt (alapvetően kisgyerekes szülőknek hirdetett, a csöppségek óvónői felügyeletével kiegészített) és délután is megrendezett, másfél-másfél órás foglalkozásokon a restaurálás, a helyreállítás alapvető gyakorlati fogásaival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

 

Hirdetés

Célunk olyan útmutatást adni, hogy az otthonokban lévő dísztárgyak tisztítási, kisebb javítási problémáit miként lehet megoldani könnyen beszerezhető és a háztartásban rendelkezésre álló eszközökkel – közölte a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban.

 

A foglalkozáson négy anyagtípusból (papír, fa, fém, kerámia) készült tárgyak tisztításával, helyreállításával kapcsolatos gyakorlati fogásokat mutatják be szakképzett restaurátorok, az érdeklődők aktív részvételével: elhozhatják saját sérült tárgyaikat, melyek javításához konkrét segítséget kaphatnak.

 

Az első – a papíros – kurzust május 9-én, azaz jövő csütörtökön rendezik, amelyet egy héttel követ a fás, a fémes éa a kerámiás óra. Jelentkezni az info@romer.hu vagy a cseteri@gymsmuzeum.hu címen, az adott foglalkozást megelőző keddig lehet, érdeklődni lehet hétköznap 8-16 óra között Sipeki Zoltánnál 96/310-588. A részvételi díj alkalmanként 500.- forint.

 

Pál Gergő

likeold
a fb oldalunkat