Hirdetés
Játékos feladatok a középpontban

Mozgásfejlesztés gyermekeknek

Fotó: Freepik
Győr+
2020.09.09. 00:30
Hirdetés

Sok éves gyógypedagógusi, fejlesztőpedagógusi és a tanítói tapasztalatok felhasználásával kialakított mozgásterápiával várja az 5-7 éves gyermekeket a Sport&Balance Sportrehabilitációs és Terápiás Központ az Olimpiai Sportparkban. A játékos keretek közé „csomagolt” fejlesztés segíti az iskolába készülőket, hogy zökkenőmentesen, sikeresen vegyék az új kihívásokat.

Hirdetés

A Sport&Balance Sportrehabilitációs és Terápiás Központban (Olimpiai Sportpark, Radnóti Miklós utca 46.) Némethné Müller Julianna tanító, fejlesztőpedagógus, mozgásterapeuta és Werli Tímea Vanda tanító, gyógypedagógus segítségével új szolgáltatás a kisgyermekek számára indított mozgásfejlesztő torna.

A jelenlegi oktatási rendszerben a diákoknak nagyon sok követelménynek kell megfelelniük már az iskola első osztályában is. A szakemberek tapasztalatai azt mutatják, hogy a leendő elsősök mozgásfejlettsége gyakran nem éri el a megfelelő szintet ahhoz, hogy zökkenőmentesen, sikeresen vegyék az új kihívásokat.

Hirdetés

Az első osztályba készülő gyerekeknél az egyik legfontosabb fejlesztési terület a mozgás, amelyet játékos keretek közé csomagoltak. Ahhoz, hogy az írás és olvasás elsajátítása könnyebb legyen a gyermek számára, nagyon fontos a rendezett nagymozgások, a mozgáskoordináció kialakítása, ami a mozgásszegény életmód miatt nem minden esetben alakult ki megfelelően.

Szombat délelőttönként várják az érdeklődőket a Sport&Balance központban, ahol megnézik a gyermekek alapmozgásait, felmérik, mit kell fejleszteni, milyen meglévő képességeikre lehet építeni a foglalkozások során. Kiscsoportos (2-3 fő) és egyéni órákra van mód, kihasználva a Sport&Balance modern eszközparkjának lehetőségeit.

A személyre szabott játékos feladatokkal nem csak mozgás, hanem figyelem-, memória-, komplex készség-, képesség-, és önbizalom fejlesztés történik. A szakemberek és a szülők közösen értékelik az órákon elért eredményeket. A visszajelzések azt mutatják, hogy már néhány alkalom után a gyermekek nyitottabbakká, magabiztosabbakká, türelmesebbé válnak a mindennapokban, fejlődik az összpontosítási képességük, könnyebben boldogulnak az iskolában.

További információ és időpont foglalás:

SPORT & BALANCE

(x)

likeold
a fb oldalunkat