Hirdetés
Győr+
2012.01.16. 10:36

Mobilis: Megkezdődött az interaktív eszközök beszerelése

A márciusban nyíló Mobilis kiállítási központ első interaktív bemutató-eszközeit hétfőn délelőtt vették át a ház üzemeltetői, a „játékok” egyenesen Londonból érkeztek Győrbe. A beüzemelés után következhet a próbaüzem.

Hirdetés

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ március 15-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A közelmúltban számoltunk be arról, hogy elkészült az intézmény látványos épülete, most pedig egy újabb fontos állomásához érkezett a beruházás.

Hirdetés

Mayer Gábor projektfejlesztési szakértő kérdésünkre elmondta, a járműgyártáshoz, a közlekedéshez és általában a mozgáshoz kapcsolódó kiállítási eszközök Londonból érkeztek, a több mint húsz éves tapasztalattal rendelkező Science Project LTD. gyártotta őket. Az interaktív kiállításokkal foglalkozó cég készítette többek között a londoni Science Museum, a mecheleni Technopolis, vagy éppen a wolsburgi Phaeno eszközeit is.

A berendezéseket február 15-ig szerelik és üzemelik be, azután pedig a próbaüzem hetei következnek. Hogy minden tökéletesen működjön a nyitásra, próbalátogatásokat is szerveznek, ahol már élesben vizsgáznak az interaktív eszközök. A nagyközönség március 15-től próbálhatja ki a látványos, izgalmas és szórakoztató berendezéseket, amelyek különböző fizikai jelenségeket modelleznek.

Az 1,7 milliárdos európai uniós és 200 millió forintos városi forrásból megvalósuló Mobilis Interaktív Kiállítási Központ háromszintes, Wankel motor dugattyújának formájára emlékeztető épületében egyébként kiállítási tér, kreatív foglalkoztató, látványlabor, e-olvasó, előadó- és oktatóterek, valamint konferenciaterem kap helyet. Az épületről részletesen ITT olvashat.

likeold
a fb oldalunkat