Hirdetés
Győr+
2013.05.09. 09:33

Mobilis a Forma 1-ben is

A vasárnapi Forma 1-es futam felvezető műsorában vetíti a Magyar Televízió annak a sorozatnak az első részét, melyet MTV F1-es stábja Szujó Zoltán vezetésével forgatott a Mobilisben.

Hirdetés

„A Széchenyi Egyetemmel és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködésben ötletes kísérletekkel mutatjuk meg a szélárnyékot vagy éppen a tapadást, amely fogalmakat oly’ sűrűn használunk közvetítéseinkben, de talán nem mindenki érti pontosan, hogy ezek mit is takarnak.” – mondta Szujó Zoltán, az MTVA Forma-1-es közvetítéseinek és kommentátora.

 

Hirdetés

A közszolgálati csatorna egyébként azért választotta Európa egyetlen járműipari tudományos játszóházát, vagyis a Mobilist, mert az itt található eszközök kiválóan alkalmasak arra, hogy a száguldó cirkusz fizikáját a lehető legszemléletesebb módon mutassa be. Arról nem is beszélve, hogy a győri felfedezések háza nem csak a helyszínt és az eszközöket biztosította, de kreatív partnernek bizonyult a bemutatók kiötlésében is.

 

 

A kísérleteket Dr. Hanula Barna, az egyetem Audi Hungária Járműipari tanszékcsoportjának vezetője mutatja be. A “Forma-1 Öveges professzora” korábban saját építésű vasszöcskéjével magyar autokrossz-bajnoki címet szerzett. Forma-1-es tematikájú előadásai legendásak a magyar mérnökhallgatók köreiben.

likeold
a fb oldalunkat