Hirdetés
Győr+
2012.06.08. 17:00

MOB – Elnökségi igen a londoni küldöttségről szóló javaslatra

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki elnökségi ülésén egyhangúlag elfogadta azt a javaslatot, amely a londoni ötkarikás játékokra utazó küldöttség és csapat személyi összetételéről készült.

Hirdetés

A versenyzői létszám a MOB összesítése alapján jelenleg 155 fő, ez azonban a következő napokban még változhat.

A Borkai Zsolt elnök által vezetett MOB soron következő közgyűlését jövő szombaton tartja, amikor is a honi ötkarikás mozgalom vezető testülete tájékoztatást nyújt a londoni felkészülés helyzetéről és dönt a magyar olimpiai csapat és delegáció összetételéről.

Hirdetés

Az elnökségi összejövetelen – amint arról a MOB közleményben beszámolt – továbbra is kiemelt figyelmet kap az olimpikonok teljes körű doppingellenes felvilágosítása. Minden londoni résztvevőnek kötelező részt vennie a Magyar Antidopping Csoport által szervezett előadáson, emellett a nyári játékokra készülő magyar sportolók mindegyike legalább három ellenőrzésen esik át, mielőtt repülőre ülne az ötkarikás csapat tagjaként.

A szakmai tagozatokkal kapcsolatban Leyrer Richárd MOB-alelnök arról adott számot, hogy a nem olimpiai sportágaknál komoly előrelépés történt az edzőképzés területén.

A 2017-es EYOF pályázatról készített tájékoztatón elhangzott: Győr városának komoly esélye van arra, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál házigazdája legyen.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat