Hirdetés
Győr+
2012.04.22. 15:38

MOB: 123 fős az olimpiai, 40 fős a paralimpiai csapat

Jelen állás szerint 123 sportoló indulhat a londoni ötkarikás játékokon, míg a paralimpián várhatóan 40 fős csapat szerepel - hangzott el a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vasárnapi közgyűlésén.

Hirdetés

Borkai Zsolt elnök az elnökség 2011. évi tevékenységéről szóló beszámolójában kiemelte, hogy tavaly a MOB az állami forrásoknak és a szponzori bevételeknek köszönhetően 6,3 milliárd forintos költségvetéssel rendelkezett. A MOB átalakította a Gerevich-ösztöndíjrendszert, s biztosította a pénzügyi támogatásokat a szakszövetségek és a sportolók számára. A 2012-es évre a sportegyesületi támogatásokat megduplázza a MOB.

Molnár Zoltán főtitkár tájékoztatója után a közgyűlés egyhangúlag elfogadta a MOB 2011-es pénzügyi helyzetéről szóló beszámolót, valamint a mérleget, s ugyancsak jóváhagyta a felügyelő bizottság beszámolóját, Szilágyi Dezső könyvvizsgáló jelentését, valamint – Varga Andrea gazdasági igazgató részletes tájékoztatója után – 2012-es költségvetést.

Hirdetés

A londoni olimpiai csapat létszáma ezen a hétvégén 16 fővel nőtt: pénteken a női vízilabdások szereztek kvótát, hozzájuk csatlakozott szombaton a birkózó Ligeti Dániel és a vívó Szász Emese, továbbá egy férfi gyalogló is nevezhető.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat