Hirdetés
Győr+
2013.06.02. 08:00

Miniszteri elismerés

Fekete Dávid alpolgármester a honvédelmi miniszter kitüntetésében részesült a május 21-i honvédelem napja alkalmából. A minisztérium a fővárosban rendezte ünnepségét a vele kapcsolatban álló szervezetek részére, amelyen Vargha Tamás, a tárca parlamenti államtitkára köszöntötte a jelenlévőket.

Hirdetés

Mint mondta, a Magyar Honvédség nem működhet a társadalom, a társadalmi szervezetek nélkül. Az összefogás fontossága mellett múltunk szellemi örökségének megőrzését hangsúlyozta.

Az ünnepségen elismerésben részesítették Fekete Dávid alpolgármestert, akinek Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédelem ügyének támogatása, valamint huzamos időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül II. osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet adományozott.

Hirdetés

 

 

 

Fekete Dávid lapunknak elmondta, nagy megtiszteltetés számára az elismerés, amely az elmúlt időszakban e területen végzett munkájának visszaigazolása, egyben ösztönzés, hogy a jövőben is kiemelt feladatának tekintse a honvéd hagyományőrzés támogatását.

 

Az alpolgármester kiemelte, már önkormányzati képviselőként is több emlékmű felújítását és fel- állítását tudta segíteni, így például az újvárosi Kossuth-emlékmű restaurálását, a Petőfi-portré felállítását, vagy épp a Kálóczy téri 11-es vadászzászlóalj emlékművének felújítását, amit épp a honvédelmi miniszterrel közösen avattak újjá. „Az Újvárosi Részönkormányzat minden évben tart hősök napi megemlékezést, az ideit pünkösd hétfőjén ünnepeltük szentmise keretében. Múltunk hagyományainak ápolását rendkívül fontosnak tartom, hiszen gyökereink elvesztésével a jövőnk is bizonytalanná válna.

 

Szerző: Papp Zsolt

Fotó:O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat