Győr+
2011.09.26. 13:36

Minden hónapban Gála műsor és GyőrBe-Ugró a győri színházban

Hatalmas sikerként könyvelheti el a Győri Nemzeti Színház a nemrég tartott nyílt napját. Ezen felbuzdulva havonta megismételik a Gála műsort, és minden hónapban lesz GyőrBe-Ugró is a Kisfaludy teremben.

Az ország egyik legtámogatottabb színháza a Győri Nemzeti Színház – mondta Forgács Péter igazgató a színház évadnyitóján. A direktor a kollégákat belátó takarékos gondolkodásmódra intette, hangsúlyozta: nagy szükség van rá, hogy a mindennapos költségeket erősen visszafogjuk.

Bejelentette, hogy a Munkaügyi Szabályzathoz kiegészítést csatoltak, melyben a művészek pótdíjazásának rendszerét dolgozták ki.

Forgács Péter rámutatott, a nemrégiben megrendezett Nyílt Napot hatalmas sikerként könyvelheti el a Győri Nemzeti. A sikeren felbuzdulva havonta lesz Gála műsor, és ugyanilyen gyakran tartanak GyőrBe-Ugrót is a Kisfaludy teremben.

Az igazgató bejelentette: 2012. július 5-én, 6-án, 7-én és 8-án a Szegedi Szabadtéri Színpadon is bemutatjuk a Jekyll és Hyde című musicalt.

Forgács Péter az évadnyitón bemutatta a színház új munkatársait is Kozma Szabina és Kónya Ágnes szervezőként, Fehér Alexandra dekoratőrként, Baracsi Orsolya pedig jelmez-felelősként segíti a jövőben a teátrumot.

A Kisfaludy-díjat idén Járai Máté és Mihályi Orsolya vehették át.