Győr+
2011.07.13. 13:40

Milliós kártérítést ítélt meg az ETO-nak a FIFA

Egy évekkel ezelőtt távozott játékosától kaphat milliós nagyságrendű kártérítést a Győri ETO. Legalábbis a FIFA első fokon erre kötelezte a klub által bepanaszolt labdarúgót- értesült a pepsifoci.hu.

Urbán Rudolf 2007-ben kétszer is pályára lépett az ETO-ban: augusztus 29-én Kaposváron, majd 3 nap múlva Győrött a Sopron elleni játszott – összesen 78 percet. Egervári Sándor először be-, majd lecserélte, aztán pedig már nem is jutott szóhoz a szlovák válogatott középpályás.

A játékos mellőzése miatt távozott, de nem a szerződésben megfogalmazottak szerint járt el, ügyét így a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség is vizsgálta. A FIFA a napokban küldte meg döntését, amely az ETO igazát igazolja, a labdarúgónak 15 napja van, hogy fellebbezzen.

„A mai napig nem került megszüntetésre a szerződés, azóta Urbán már a harmadik klubjában játszik, most éppen Lengyelországban. Látható, mennyire gyors a FIFA ügyintézése, már három év után meg is született az első fokú döntés… Jelentős, milliós nagyságrendű kártérítést ítéltek meg a javunkra, de hogy hogyan hajtjuk be ezt, azt még nem tudom”– mondta Klement Tibor ügyvezető az ETO TV-nek.