Győr+
2011.08.03. 11:24

Milliárdos bírsággal sújtottak egy győri fémkereskedőt

Több mint 1,6 milliárd forintra bírságolt a Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság egy győri vállalkozást, amely engedély nélkül végzett fémkereskedelmi tevékenységet - tájékoztatta a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága szerdán az MTI-t.

A gazdálkodó fémkereskedelmi engedély iránti kérelmét a Győr megyei igazgatóság – áprilisban jogerőssé vált döntésével – elutasította, mivel a vállalkozás az úgynevezett fémtörvényben meghatározott feltételeknek nem felelt meg, az abban meghatározott követelményeket nem teljesítette – olvasható a közleményben.

Az utóellenőrzés során azonban kiderült, hogy a gazdálkodó a jogerős határozat ellenére tovább folytatta tevékenységét, és bizonyíthatóan több mint 300 millió forint piaci értékű fémkereskedelmi anyagot értékesített. Az igazgatóság az engedély nélkül eladott anyag piaci értékének ötszörösét szabta ki bírságként, azaz több mint 1,6 milliárd forint megfizetését írta elő.

A bírság kiszabásával egyidejűleg a vállalkozás bankszámláival, ingatlanjaival kapcsolatban a pénzügyőri igazgatóság biztosítási intézkedéseket tett.

(MTI)