Győr+
2011.11.10. 15:08

Mesék a kis beteg lelkekért

Második alkalommal látogattak el a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola diákjai a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályára. A kicsikkel mesékkel felejtették el egy időre a bajaikat.

A Kamp;H gyógyvarázs tavaly ősszel indította el a „meseolvasó kisdoktorok” szórakoztató programot, amelyben a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola diákjai vettek részt. A tanulók mesét olvasnak a kórházban a gyermekeknek azért, hogy a kis betegek egy rövid időre mókás világban érezzék magukat. Néhány diák a visszajelzések alapján úgy döntött, hogy önállóan is ellátogat és mesél a kórházban ápolt gyerekeknek.

Kiss Gy. Etelka, a Kamp;H Bank lakossági fiókcsoport vezetője köszöntötte a gyógyulni vágyókat, s elmondta: arra törekszenek, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassák a magyar kórházi gyermekellátást, hanem a kicsik lelki gyógyulásához, feltöltődéséhez is hozzájáruljanak. A diákok pedig a program során az önzetlen szeretetet tapasztalják meg.

A csütörtöki Meseolvasó kisdoktorok című eseményén tizenegy gyerek várta a gyógyító mesét: kicsik nagy lelkesedéssel hallgatták a történeteket és kíváncsian nézték a mesekönyvet.

Kovács Veronika