Győr+
2011.08.10. 15:43

Megvalósíthatósági tanulmány készül a Győrt keletről elkerülő útra

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot Győr keleti elkerülő út (M1 autópálya - 14. számú főút között) fejlesztéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány és környezeti hatásvizsgálat elkészítésére és engedélyeztetésére.

Az új megközelítőleg 13 km hosszú, külön szintű kereszteződésekkel tervezett elkerülő út kiinduló pontja az M1 autópálya csomópontjának térségében lévő 81. számú főút vagy a 8136. számú összekötő út lenne. (Ezen döntést is a Megvalósíthatósági tanulmánynak kell alátámasztania.)

Az új út északi irányba haladna Győr Ipari parkja mellett, majd külön szinten keresztezné a Hegyeshalom – Budapest vasútvonalat és érné el Győrszentiván településrész nyugati széléig húzódó Iparterületeket. Az útszakasz északi irányban tovább haladva először M19 gyorsforgalmi úttal biztosítana kapcsolatot, majd az 1. számú főutat és Mosoni Dunát keresztezné.

A nyomvonal ezután nyugati irányba fordul és Győr-Bácsa településrész – Kisbajcs település között elhaladva érné el Vámosszabadi területén a 14. számú főutat.

A felvázoltak alapján várhatóan itt fut majd az új elkerülő út

A tervezett út 2×1 vagy 2×2 sávos kialakítását, további előkészítését a Megvalósíthatósági tanulmány alapozza meg.

A Tervező további feladata a szakasz környezetvédelmi hatásvizsgálati dokumentációjának elkészítése a Natura 2000 előzetes hatásbecsléshez szükséges dokumentációval együtt, valamint a környezetvédelmi engedély megszerzése is- szerepel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében.

Az ajánlattételi határidő: 2011. 09. 20.

Eredményhirdetés tervezett időpontja: 2011. 10. 20.

Szerződéskötés tervezett időpontja: 2011. 11. 09.