Hirdetés
Győr+
2013.03.20. 12:58

Megújult záporszivattyú

14 millió forintból újították fel a záporszivattyút a PannonVíz Zrt.-nél. Újból a helyére került Győr legnagyobb teljesítményű szivattyúja, a dél-nádorvárosi átemelő telepen. Ez azonban nem az egyetlen óriásgép ott, a másikat tavaly hozták rendbe, így a gépek felváltva tudnak működni. A hatalmas szivattyúegységek záporeső esetén indulnak el, óránként 6000 m3 szennyvizet továbbítanak a bácsai szennyvíztisztító telepre.

Hirdetés

Még folynak az üzembehelyezési munkálatok. Ez az a szivattyú, ami három hónap után ismét, megújult formában a helyére került itt a dél-nádorvárosi átemelő telepen. A szerviz, a javítási- és karbantartási munkálatok két helyszínen történtek, mindez 14 millió forintba került – mondta Tóth Péter, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetője a Győr+-nak.

A szivattyúház átmérője 4, mélysége 12 méter. A 7,5 tonnás óriásgép, 500kw teljesítménnyel, óránként 6000 m3 szennyvizet képes továbbítani. A felújított gépeknek köszönhetően, így a főgép mellett most már van egy meleg tartalék is.

Hirdetés

A sikeres próbaüzemet két éves garancia időszak követi. A következő napokban pedig esőzés várható, így el is indulhat a felújított záporszivattyú.

 

likeold
a fb oldalunkat