Győr+
2012.12.18. 13:39

Megújult a Köztelek utcai szervizút

A Köztelek utca 1-5. számú épületekhez vezető szervizút felújítása mellett rendezett parkolók épültek, és a közművezetéket is kicserélték.

A Köztelek utca Botond utcai csomópontjához közel nyílik a Köztelek u. 1-5. sz. épületekhez vezető zsákutcás szervizút. Az 1960-as években kiépített utcanyitás megfelelően szolgálta a lakók igényét korábban, azonban mára a burkolat állapota és a közterület minősége jelenősen leromlott, ezért volt szükség a felújításra.

 

Fekete Dávid alpolgármester az átadáson elmondta, az önkormányzat a nagyberuházások mellett kiemelt figyelmet fordít a lakókörnyezetek fejlesztésére is. Az elmúlt időszakban számos lakóutca, és a helyiek életét komfortosabbá tevő egyéb beruházások készültek el a városban. Ennek a folyamatnak egy újabb eleme a Köztelek úti felújítás.

 

 

Szeles Szabolcs, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, jogos lakossági igény volt az összetöredezett, hullámossá vált útburkolat és repedt járdák rendbetétele. Mint mondta, a környék fejlődésének a Kossuth utcai rehabilitáció, és a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jövőbeni beruházásai új lendületet adnak. Hozzátette, az elmúlt időszakban már komoly infrastrukturális fejlesztések történtek a területen, köszönhetően a Jedlik hídhoz kapcsolódó útépítéseknek. Mindemellett – a pénzügyi lehetőségek függvényében – a jövőben a lakóutcák felújítását is folytatni kívánják.

 

Prédl Antal, Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének vezetője elmondta, a mintegy húszmillió forint értékű fejlesztést a lakóutca program keretéből valósították meg. A munkálatok során a kivitelező Közgép Zrt. a 158 méter hosszú utcában teljesen kicserélte a szegélyeket, az útpálya új – öt méter széles – aszfaltfelületet kapott, átalakították a parkolókat, felújították a tönkrement járdafelületeket, továbbá a lakossági hulladéktárolóknak elkülönített tároló felületet építettek.

 

Fontos megemlíteni, hogy a gázszolgáltatóval összehangoltan folyt a munkavégzés, amely során a GDF-Suez Energia Magyarország Zrt. vezetékeket cserélt az érintett szakaszon. A felújítás a lakók számára időleges kellemetlenséggel járt, hiszen nem lehetett behajtani az utcába, azonban az elkészült beruházással a zsákutca képe és használhatósága jelentősen javult.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter