Győr+
2011.10.07. 17:55

Megújult a faluközpont Győrújbaráton

Megújult faluközpontot adnak át a Győr közeli Győrújbaráton szombaton. Az 5 600 lakosú település centrumának megszépítésére összesen több mint 144 millió forintot költöttek – mondta a Juhászné Árpási Irma, független polgármester pénteken az MTI-nek.

A településvezető közölte, hogy 114,3 millió forintot, a teljes beruházási összeg 79 százalékát támogatásként nyerték el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében.

A másfél év alatt végrehajtott program során felújították a faluközpontban lévő Liszt Ferenc utca egy szakaszát. Mintegy 250 méteren zárt csatornarendszer kiépítésével korszerűsítették a csapadékvíz-elvezetést, továbbá parkolókat, díszteret és sétányt alakítottak ki a centrumban. Szelektív hulladéksziget és szervizút is készült, utóbbi kerékpárút és gyalogjárda is egyben.

Modernizálták a közvilágítást, rendezték a zöldterületeket, s a környéket utcabútorokkal tették otthonossá. Renoválták a község együtteseinek otthont adó Csobolyó-ház tetőszerkezetét, amely faragott rábaközi kaput is kapott.

A fejlesztéstől azt várják, hogy hozzájárul az ott lakók életminőségének javításához – mondta a polgármester.

(MTI)