Hirdetés
Győr+
2016.06.08. 10:08

Megújult a Bécsi udvar, az Arrabona udvar következik!

A sokak által látogatott Bécsi udvar új külsőt kapott, az itt lakókat pedig korszerű hőközpontok segítségével szolgálja a jövőben a távhő.

Hirdetés

„Az elmúlt időszakban jogos igénye volt az itt élőknek és az üzlettulajdonosoknak az udvar felújítása, hiszen a burkolat feltöredezett, rossz állapotúvá vált. Az április elején elkezdett rekonstrukció révén nem csak esztétikusabbá, de jobban használhatóvá, sőt akadálymentessé is vált az udvar.” – fogalmazott Fekete Dávid alpolgármester.

 

Hirdetés

 

A terület önkormányzati képviselőjeként hozzáfűzte, a belváros folyamatos felújításának egy újabb eleme készült el, és hamarosan az Arrabona udvarban folytatódik a munka, ahol új parkoló kiosztás, növénytelepítés, burkolás szerepel a feladatok között.

 

 

Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette, a munkálatok a föld alatti távhővezetékek cseréjével kezdődtek. Ezzel párhuzamosan a környező társasházakban új, korszerű felhasználói hőközpontokat alakítottak ki, így az eddiginél kisebb közösségek a maguk igényei szerint szabályozhatják majd a távhőt. A távhővezetékekkel kapcsolatos munkák költsége mintegy 14 millió forint volt. Ezt követően szakaszosan bontották fel a burkolatot úgy, hogy a gyalogosok közlekedése, az üzletek működése továbbra is biztosított legyen. A régi burkolatot új, Piazza típusú beton kiselemes térkövek váltották fel, a műemlékvédelmi hatósággal egyeztetett módon.

 

 

A beruházás során kiderült, hogy a víz- és csatornavezeték egy szakasza elöregedett, ezért ezt a szakemberek kicserélték. Új helyre került és megújult a Baross út felőli udvarrészen lévő kandeláber, az Arrabona udvar felőli bejáratnál pedig megszűnt a belső lépcső. A „föld feletti” munkálatok értéke mintegy 15 millió forint. A társasházak lakóközösségeinek köszönhetően megszépültek az udvar felé néző homlokzatok is.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat